Si spaniolii de la Seat renunta la monovolume. Alhambra va fi inlocuit in 2018 cu un SUV

Si spaniolii de la Seat renunta la monovolume. Alhambra va fi inlocuit in 2018 cu un SUV
  • Seat va elimina din gama monovolumul Alhambra
  • Locul acestuia va fi luat de un nou SUV
  • Acesta va fi bazat pe conceptul 20V20 si va fi lansat in 2018
Distribuie pe Facebook

Spaniolii de la Seat au anuntat ca monovolumul Alhambra va fi eliminat din gama lor de modele, iar locul sau va fi luat de un SUV cu sapte locuri. Acesta va fi lansat in 2018 si va fi pozitionat peste Ateca.

La doar o zi dupa ce germano-americanii de la Opel au anuntat ca vor renunta la monovolumele care le-au adus popularitatea de-a lungul anilor, Seat recurge la aceeasi strategie.

Astfel, constructorul spaniol a declarat ca dupa lansarea noului Ateca si al viitorului Arona, gama sa de modele va fi imbogatita cu inca un SUV. Acesta din urma va inlocui actualul monovolum Alhambra, care urmeaza sa fie lasat la vatra din cauza vanzarilor din ce in ce mai slabe.

Alejandro Mesonero, directorul de design al Seat, a declarat ca "Nu mai vrem acest format. Il vom inlocui pe Alhambra, dar nu cu actualul design pe care il avem acum. Seat va lansa un nou model cu sapte locuri, dar nu chiar acum. Toata lumea cumpara SUV-uri in prezent."

Deocamdata nu se cunosc prea multe informatii despre acest SUV, cu exceptia faptului ca va fi bazat pe conceptul 20V20, prezentat anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Asadar, acesta va fi mai mic decat Skoda Kodiaq, si se va situa in gama Seat peste Ateca.

Asa cum spuneam si mai sus, aceasta decizie vina la doar o zi dupa ce Opel a anuntat ca Meriva si Zafira, doua dintre cele mai populare modele ale lor, vor fi transformate in crossover si respectiv SUV.

Francezii se alatura deasemenea acestui nou trend, dupa ce Peugeot a transformat monovolumele 3008 si 5008 in SUV-uri, iar Renault Scenic si Espace au primit mai multe elemente de design specifice crossoverelor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Octombrie 2016