Skoda a lansat cea mai rapida Fabia din generatia actuala: 125 de cai si transmisie automata DSG

Skoda a lansat cea mai rapida Fabia din generatia actuala: 125 de cai si transmisie automata DSG
  • Skoda a lansat o editie speciala pentru Fabia
  • Productia va fi limitata la 1.300 de exemplare
  • Vor putea fi achizitionate in 21 de tari
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile a lansat o editie speciala pentru Fabia, care insa nu va fi disponibila si pe piata din Romania. Productia va fi limitata la doar 1.300 de exemplare, care vor putea fi achizionate in 21 de tari.

Skoda a avut un an plin de succese in motorsport, cel mai bun de pana acum, iar totul a culminat cu castigarea titlului suprem la categoria WRC 2. Pentru a celebra acest moment important, brand-ul din Mlada Boleslav a anuntat ca va lansa o editie speciala pentru Fabia.

Creata dupa modelul versiunii Monte Carlo, aceasta propune intai de toate o nuanta Candy White pentru exterior, un plafon negru, jante cu diametrul de 17 inch disponibile in trei nuante diferite (verde deschis, alb si negru), o placheta speciala cu inscriptia "WRC 2 2017 champion", dar si mai multe elemente sportive.

Editie speciala Skoda Fabia

Aici intra o suspensie recalibrata care coboara garda la sol si imbunatateste manevrabilitatea, amortizoare mai rigide, un volan sport, scaune specifice si ultimul, dar cu siguranta nu cel din urma, un propulsor de 1.4 litri TSI, care dezvolta acum 125 de cai putere.

Cehii sustin ca aceasta editie speciala este cea mai rapida Fabia din generatia actuala, iar viteza maxima de 203 km/h nu face decat sa confirme aceasta afirmatie. In plus, cu ajutorul transmisiei automate DSG, supermini-ul sprinteaza pana la 100 de km/h in 8,8 secunde.

In plus, lista de dotari standard a fost suplimentata cu echipamente interesante, printre care scaune fata incalzite, geamuri electrice fata/spate, camera de marsarier, sistem de navigatie "Amundsen", climatronic automat, Keyless-Go, senzori de parcare in spate, Cruise Control Adaptiv si senzori de lumina si ploaie.

Editie speciala Skoda Fabia

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, productia va fi limitata la 1.300 de exemplare, care vor fi disponibile in 21 de tari incepand cu luna februarie 2018. Din pacate, Romania nu se regaseste printre acestea.

Distribuie pe Facebook
mai multe