Skoda FABIA facelift sau Dacia Sandero? Cat costa modelul de clasa mica al cehilor in ROMANIA

Skoda FABIA facelift sau Dacia Sandero? Cat costa modelul de clasa mica al cehilor in ROMANIA
  • Skoda Fabia facelift este disponibila in Romania
  • Clientii pot alege din 5 niveluri de echipare
  • Nu ofera niciun motor diesel
Distribuie pe Facebook

Noua Skoda Fabia facelit a ajuns si la noi in tara, prilej cu care constructorul ceh de automobile a publicat si lista de preturi aferenta. Asa cum bine stii, Fabia facelift este disponibila numai alaturi de propulsoare pe benzina, cele diesel fiind eliminate complet din gama.

Skoda Fabia a primit la inceputul acestui an un bine-meritat facelift, care sa o ajute sa tina pasul cu rivalii din segment. Printre imbunatatiri regasim cateva detalii estetice noi, inclusiv faruri si stopuri cu LED, un interior revizuit din punct de vedere al materialelor si mai multa tehnologie la bord.

Skoda Fabia facelift

Concret, Fabia facelift dispune de un sistem multimedia Swing cu display tactil de 6.5 inch, conexiune Apple CarPlay si Android Auto pentru Swing Plus si Amundsen, Auto Light Assist, Blind Spot Detect sau Rear Traffic Alert.

Skoda Fabia facelift

Marea noutate este insa alta si anume eliminarea propulsoarelor diesel din oferta. Asadar, noua Skoda Fabia facelift poate fi comandata numai impreuna cu doua motoare pe benzina, oferite in trei versiuni de putere. Este vorba de un agregat de 1.0 litru MPI, de 75 de cai si cutie manuala de viteze, si unitatea de 1.0 litru TSI, fie cu 95, fie cu 110 cai putere. Aceasta din urma vine alaturi de o cutie manuala de viteze cu sase trepte sau de una automata cu sapte rapoarte.

Skoda Fabia facelift

Modelul de clasa mica al cehilor este disponibil in Romania in 5 niveluri de echipare si doua variante de caroserie (hatchback si combi), iar cea mai accesibila versiune costa cel putin 9.960 de euro. Este vorba despre Fabia 1.0 MPI Avantaj, cu oglinzi exterioare reglabile electric si incalzite, lumini de zi cu LED, aer conditionat reglabil manual, Radio Blues cu conexiune multimedia, scaun sofer reglabil pe inaltime, coloana de directie reglabila pe doua directii, roata de rezerva de dimensiuni normale si sistem start-stop.

Skoda Fabia facelift

Daca vrei mai multe dotari standard, echiparea Ambition pluseaza cu volan imbracat in piele, limitator de viteza, geamuri electrice fata, jante de 15 inch si Radio Swing cu ecran tactil de 5 inch.

Skoda Fabia facelift

Urmatoarea pe lista este versiunea Smart, care aduce un volan multifunctional imbracat in piele, computer de bord si afisaj Maxi-DOT, radio Swing cu display de 6.5 inch, scaune fata si duze stropitoare incalzite, cotiera centrala fata si pachetul Simply Clever.

Skoda Fabia facelift

Undeva mai sus in gama regasim nivelul de echipare Style, care vine in plus cu jante din aliaj de 15 inch, proiectoare de ceata si sistem automat de climatizare.

Skoda Fabia facelift

Varful de gama este nimeni altul decat nivelul de echipare Monte Carlo, cu jante din aliaj de 16 inch, scaune sport cu design Monte Carlo, volan imbracat in piele cu design specific, covorase specifice, pedale din aluminiu, plafon panoramic si o serie de elemente exterioare Monte Carlo.

Skoda Fabia facelift

O Skoda Fabia facelift, hatchback, cu motor de 1.0 litru TSI, cutie automata de viteze si nivelul de echipare Monte Carlo, costa de la 16.683 de euro in sus. Daca vrei o Fabia combi cu aceleasi dotari, atunci pretul creste la 17.441 de euro.

Skoda Fabia facelift

Ca o comparatie, o Dacia Sandero Ambiance (deci nu chiar cheala) are un pret de pornire de 9.280 de euro cu TVA inclus.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Skoda Fabia facelift
mai multe