Skoda lucreaza deja la cel mai mic SUV din gama. Se numeste Polar si ar urma sa arate asa

Skoda lucreaza deja la cel mai mic SUV din gama. Se numeste Polar si ar urma sa arate asa
  • Skoda pregateste un nou SUV de mici dimensiuni
  • Acesta se va numi Polar si va fi dezvoltat pe platforma Volkswagen-ului Polo
  • Skoda Polar va ajunge in showroom-uri in 2018
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh a confirmat producerea unui SUV de dimensiuni mai mici, care va avea la baza platforma Volkswagen-ului Polo. Acesta a fost botezat Polar si va ajunge in showroom-uri in 2018.

Impulsionati de lansarea primului lor SUV pur-sange, cehii de la Skoda vor sa valorifice si mai mult acest segment si sa isi extinda gama de vehicule 4x4 oferite clientilor. Dupa Kodiaq, constructorul din Mlada Boleslav a confirmat un nou SUV de mici dimensiuni, care sa rivalizeze direct cu Renault-ul Captur si Nissan-ul Juke.

Deocamdata nu se cunosc prea multe detalii despre acesta, inafara faptului ca va fi botezat Polar, iar pentru a mentine costurile de productie la un nivel redus, va fi bazat pe platforma Volkswagen-ului Polo.

2018 Skoda Polar- Rendering

Design-ul exterior va fi inspirat cel mai probabil de cel al lui Kodiaq, iar gama de motorizari o va imparti cu Polo. Vorbim deci de propulsoare turbo pe benzina sau diesel, in 3 sau 4 cilindri, care isi vor transmite puterea prin intermediul unei tractiuni fata. Se ia in calcul si dezvoltarea unei tractiuni integrale, dar pana in acest moment aceasta informatie ramane la stadiul de zvon.

Acest model a fost confirmat deja de catre Christian Strube, membru in board-ul departamentului de Cercetare si Dezvoltare, care a declarat ca "Dupa Kodiaq si Yeti discutam despre un SUV de lifestyle mai mic. Deja lucrez la el."

2018 Skoda Polar- Rendering

Noua Skoda Polar va ajunge in showroom-uri in 2018, iar un an mai tarziu, pe portile constructorului ceh va iesi o noua varianta de caroserie a SUV-ului Kodiaq. Este vorba despre un Coupe, creat special pentru China, dar care ar urma sa debuteze apoi si in Europa.

Aceasta ar urma sa adopte o linie ceva mai plonjata a habitaclului, un aspect frontal asemanator cu cel al modelului Superb, jante mari si un interior identic cu cel pe care il vedem in prezent la Kodiaq.

Distribuie pe Facebook
mai multe