Skoda Octavia RS 230 debuteaza la Geneva, cu 230 CP sub capota

Skoda Octavia RS 230 debuteaza la Geneva, cu 230 CP sub capota
  • Skoda Octavia RS 230 debuteaza oficial luna viitoare, la Geneva
  • Noua versiune ascunde sub capota o unitate 2.0 turbo de 230 CP
  • Sprintul 0 - 100 km/h se realizeaza acum in numai 6.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Cea de-a treia generatie a limuzinei Superb nu este singura surpriza pregatita de Skoda pentru Geneva International Motor Show 2015. Tot in cadrul salonului auto elvetian, constructorul ceh de automobile va mai expune si noua editie speciala Octavia RS 230.

Nemultumit de performantele actualei Skoda Octavia RS? Industria tuningului reprezinta o solutie viabila pentru imbunatatirea celor 6.8 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, respectiv valorii de 248 kilometri pe ora din dreptul vitezei maxime.

Daca preferi insa totul stock, nu ai la dispozitie decat o singura sansa. Aceasta poarta numele de Skoda Octavia RS 230 si va deveni realitate odata cu startul evenimentului Geneva International Motor Show 2015, ce se da pe data de 3 a lunii viitoare. Este totusi bine de stiut ca primele exemplare ale noii editii speciale vor ajunge in showroom-urile producatorului ceh de automobile abia in iunie...

Pana atunci, iata si caracteristicile inscrise pe fisa cu specificatii tehnice: motor turbo in patru cilindri, cu capacitate de doi litri si 230 cai putere, sistem de tractiune fata cu diferential electronic, plus 6.7 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h si viteza maxima de 250 kilometri pe ora.

Din punct de vedere estetic, din ceea ce putem observa in cele doua fotografii oficiale publicate de cehi, noua Skoda Octavia RS 230 se diferentiaza de versiunea standard RS atat printr-o pereche de jante cu cinci spite in forma de Y, cat si prin numeroase elemente de caroserie finisate in negru. Asta la exterior. Daca vine vorba de interior, meniul include scaune fata cu suport lateral marit si cusaturi contrastante.

Acum, in ceea ce priveste pretul de achizitie, nu putem decat sa ne dam cu parerea. Nu de alta, dar informatiile cu privire la acest aspecte lipsesc cu desavarsire pentru moment. Cert este ca suma ceruta de producatorul din Mlada Boleslav va fi mai mare de 26.066 euro, atat cat costa versiunea standard RS.

Skoda Octavia RS 230

Skoda Octavia RS 230

Distribuie pe Facebook
mai multe