Skoda prezinta cea mai puternica Octavia din istoria marcii

Skoda prezinta cea mai puternica Octavia din istoria marcii
  • Skoda a lansat noua Octavia RS facelift
  • Aceasta a primit mai multe modificari estetice
  • Puterea motorului de 2.0 litri TSI a crescut la 230 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile tocmai a lansat noua Octavia RS facelift. Versiunea sportiva a celebrei compacte a primit cateva modificari de design, mai ales in partea din spate, si o usoara crestere de putere din partea propulsorului TSI de 2.0 litri.

Cehii de la Skoda sunt intr-o continua sarbatoare. Dupa ce au aniversat 111 ani de la fondarea companiei, 25 de ani de la intrarea in Grupul Volkswagen si productia masinii cu numarul 19 milioane, constructorul din Mlada Boleslav marcheaza azi lansarea Octaviei RS facelift.

Acest moment vine la mai putin de doua luni de la prezentarea noii Octavia facelift, si deloc surprinzator, versiunea sportiva a celebrei compacte preia o buna parte din elementele de design promovate de varianta standard.

Skoda Octavia RS facelift

Asadar, observam aceleasi blocuri optice duble cu LED care nu sunt nici acum foarte apreciate de fanii marcii, o bara fata usor modificata, proiectoare de ceata si stopuri redesenate, dar si o bara spate si un diffuser cu un design ceva mai atractiv.

In ceea ce priveste interiorul, cehii de la Skoda propun scaunele Sport disponibile acum si cu Alcantara, un nou volan multifunctional care integreaza un logo realizat din piele sau display-ul sistemului de infotainment cu o diagonala de 9.2 inch. In acelasi timp, o buna parte din butoanele fizice au fost eliminate in favoarea functiilor care pot fi accesate de acum inainte direct de pe ecranul de care vorbeam ceva mai sus.

Skoda Octavia RS facelift

Probabil cea mai notabila modificare o intalnim in cazul gamei de motorizari, acolo unde intalnim in continuare doua motoare cu 4 cilindri. Insa, unitatea pe benzina de 2.0 litri TSI, genereaza cu 10 cai putere mai mult decat versiunea anterioara, dezvoltand astfel 230 de cai putere si 350 Nm cuplu.

Atunci cand este echipata cu acest propulsor, Skoda Octavia RS facelift accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 6.7 secunde, are o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h, si promite un consum mediu oficial de 6.5 litri/ 100 de kilometri.

Motorul diesel de 2.0 litri TDI dezvolta ca si pana acum, 184 de cai putere si un cuplu de 380 Nm cuplu. In cazul sau, acceleratia pana la 100 de km/h se face in 7.9 secunde, insa consumul este mult mai mic, si anume 4.5 litri/100 de km.

Skoda Octavia RS facelift

Daca tot suntem la detaliile tehnice, mai trebuie sa stii ca suspensia a fost coborata cu 15 milimetri pentru o mai buna stabilitate si desigur, o alura ceva mai sportiva. In echiparea standard, noua Octavia RS facelift vine cu un set de jante pe 17 inch, cele de 18 sau de 19 fiind incluse pe lista de dotari optionale.

Skoda Octavia RS facelift

Tehnologiile de siguranta sunt deasemenea imprumutate de la versiunea standard a Octaviei facelift, asadar regasim aici, printre altele, sistemul Front Assist cu functie de detectie preventiva a pietonilor, Rear Traffic Alert sau Blind Spot, dar si un sistem de asistenta la parcare imbunatatit.

Distribuie pe Facebook
mai multe