Skoda se pregateste sa lanseze un break cu 280 cp

Skoda se pregateste sa lanseze un break cu 280 cp
  • Masina se va numi Skoda Octavia RS280
  • Skoda RS obisnuita are 217 cp
  • Modelul ar putea avea tractiune 4x4
Distribuie pe Facebook

Cehii de la Skoda ne pregatesc surprize placute. E vorba de un break care are sub capota motorul de pe Seat Leon Cupra 280 care a facut la un moment dat recordul pe Nuburgring in randul masinilor cu tractiune fata.

Dupa ce si-a aratat eficienta sub capota noului Seat Leon Cupra 280, motorul de 2 litri supra-alimentat care produce 280 cp va fi montat si sub capota unui model Skoda. Dar nu orice model, ci unul break. Automobilul a fost deja surprins in testele de sosea si se pare ca-si va face aparitia oficiala in aceasta toamna, la Salonul Auto de la Paris 2014.

In timp ce proaspat-lansata Skoda Octavia RS ofera numai 217 cp in varianta pe benzina sau 181 din cea diesel, cehii au hotarat ca aceste numere nu sunt suficiente. Si, pentru unele piete in care nu vor intra alte modele Volkswagen sau Seat cu aceasta motorizare, vor vinde modelul Octavia break cu numele de RS280 sau RS+. Dar nu motorul este diferenta, de fapt nu DOAR motorul. Masina de familie ce poate transporta bagaje cu duiumul se va bucura si de o suspensie rigida, jante pe 19 inch de pe Audi TT RS, evacuari stilizate cu 4 iesiri, dar si un kit exterior aerodinamic diferit de varianta RS.

Momentan, cei de la Skoda nu au anuntat nimic oficial. Dar este clar ca urmeaza lansarea unui model mai puternic. Surpriza a fost ca motorizarea de 280 cp nu a fost intalnita sub capota unei masini de teste sedan, ci sub capota unui break. Tocmai de aceea, este de asteptat ca masina de familie sa aiba tractiune 4x4, nu doar fata, fiind oferita intr-o singura varianta de echipare. Mai precis, una de top, dotata cu tot ce este nevoie: interior piele sport, cutie DSG cu padele la volan, sistem de navigatie cu ecran tactil si o sumedenie de aplicatii menite masuratorilor pe circuit.

Nu se stiu alte detalii momentan despre Skoda Octavia RS280. Insa ne asteptam ca aceasta masina sa fie fabricata in serie limitata si sa aiba un pret de pornire de peste 38.000 de Euro.

Skoda Octavia RS280

Skoda Octavia RS280

Skoda Octavia RS280

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Skoda Octavia RS280
mai multe