Skoda va scoate pe piata un nou SUV

Skoda va scoate pe piata un nou SUV
  • Skoda va scoate pe piata un nou SUV
  • Modelul va fi asemanator cu VW CrossBlue
  • Lansarea pe piata va avea loc in 2016
Distribuie pe Facebook

Skoda va scoate pe piata un nou SUV, a anuntat, recent, seful companiei cehe, Winfried Vahland, citat de Autocar. Modelul 4x4 va fi mai mare ca actualul Yeti si va fi lansat pe piata in 2016.

Noul SUV va fi construit pe versiunea extinsa a platformei MQB din cadrul grupului Volkswagen si urmeaza sa fie asemanator cu SUV-ul VW CrossBlue, a carei lansare este programata in 2015.

Potrivit unor surse din apropierea companiei, citate de revista britanica, SUV-ul Skoda, despre care nu se stie cum se va numi inca, va fi mai mare decat modelul Tiguan, urmand sa masoare 4.6 metri lungime. Vehiculul va fi oferit atat intr-o versiune de cinci locuri, cat si intr-o varianta cu sapte locuri, cu tractiune fata, dar si cu tractiune integrala.

Cand va iesi pe piata, SUV-ul Skoda se va pozitiona ca un rival mai de lux pentru Kia Sorento si Hyundai Santa Fe. Directorul tehnic al companiei cehe, Frank Welsch, a descris noul model ca fiind "conceptul perfect pentru Skoda. Se potriveste perfect cu valorile brandului nostru.".

Mai urmeaza un al treilea SUV si un nou Superb in doua versiuni de caroserie

In prezent, o macheta din lut a noului SUV este deja construita si se afla in studioul de design al companiei. Frank Welsch spune ca cel mai mare propulsor pentru modelul 4x4 va fi unul de 2.0 litri, cu patru cilindri si tehnologie hibrida. Motorizarea de baza a noului SUV va fi cea de 1.6 litri, turbodiesel.

"Modelele Skoda de mari dimensiuni, precum este acesta, vor angrena un stil mai provocator si mai curajos, usor diferit fata de ceea ce intalnim in mainstream.", a declarat seful de design al companiei Skoda, Josef Kaban.

Skoda planuieste sa se dezvolte si mai mult. Exista planuri chiar si pentru un al treilea SUV, care va avea dimensiuni asemanatoare cu Skoda Yeti. Noul model este asteptat sa faca parte din familia Yeti, urmand sa adopte un aspect de SUV traditional.

Totodata, in discutia cu editorii Autocar, Winfried Vahland, seful companiei a confirmat si un nou Superb in versiune sedan si estate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2013