Sondaj 4Tuning: Care este Dacia ta preferata?

Sondaj 4Tuning: Care este Dacia ta preferata?
Hatchback, SUV, berlina, break, chiar si un monovolum. Intr-o alta ordine de idei, constructorul de la Mioveni pune in prezent la dispozitia clientilor sai o gama variata de automobile, fiecare dintre acestea livrand un raport calitate / pret absolut imbatabil. Dar care sa fie oare modelul norocos? Care este Dacia ta preferata? Sa fie Logan, Logan MCV, Sandero, Duster sau poate Lodgy?
Distribuie pe Facebook

De la preluarea Dacia de catre Renault si pana in prezent, constructorul de automobile de la Mioveni a lansat nu mai putin de trei game de autoturisme diferite (Logan, Sandero si Duster), maine urmand a avea loc debutul celei de-a patra (Lodgy). Tocmai de aceea, tinand cont ca oferta celor de la Dacia este acum aproape completa, ne-am gandit sa organizam un fel de sondaj in urma caruia sa desemnam cel mai popular automobil al companiei din Mioveni printre userii 4Tuning.

Dacia Logan:

Sondaj 4Tuning: Care este Dacia ta preferata?

Primul si probabil cel mai important produs Dacia de la preluarea Renault este modelul Logan. Lansata in urma cu aproximativ patru ani, berlina romaneasca a pus practic tara noastra pe harta europeana a centrelor de productie auto.

Dupa ce a inregistrat vanzari extrem de importante, atat pentru Dacia, cat si pentru economia Romaniei, actualul Logan se pregateste de finalul carierei sale, o noua generatie fiind asteptata sa debuteze cel mai devreme chiar la sfarsitul acestui an. Pana la aparitia modelului Logan 2, iubitorii berlinelor construite la Mioveni au la dispozitie un Logan 1 disponibil in compania a trei versiuni de echipare (Ambiance, Story, Laureate) si sase motorizari - dintre care patru pe benzina (1.2 16V 75 CP, 1.2 16V CP GPL, 1.6 MPI 85 CP, respectiv 1.6 MPI 16V 105 CP) si doua pe motorina (1.5 dCi 75 CP, respectiv 1.5 dCi 90 CP).

Referitor la preturi, acestea se invart intre 6.500 si 10.700 euro.

Dacia Logan MCV:

Sondaj 4Tuning: Care este Dacia ta preferata?

Asa cum vechea Dacie 1310 a fost disponibila si intr-o versiune break, asa si noua Dacie Logan putea si poate fi comandata in continuare si intr-o versiune estate. Aruncat pe piata la aproximativ doi ani de la aparitia variantei sedan, modelul MCV este primul automobil de serie al companiei romanesti care poate gazdui la interior pana la sapte persoane.

Intrand insa mai in detalii, dorim sa specificam ca oferta actuala Dacia Logan MCV este cuprinsa din doua versiuni de echipare (Laureate cu cinci locuri, respectiv Laureate cu sapte locuri) si patru propulsoare diferite - dintre care doua pe benzina (1.6 MPI 85 CP, respectiv 1.6 MPI 16V 105 CP) si doua pe motorina (1.5 dCi 75 CP, respectiv 1.5 dCi 90 CP).

Referitor la preturi, acestea se invart intre 11.300 si 13.600 euro.

Dacia Sandero:

Sondaj 4Tuning: Care este Dacia ta preferata?

Tot cu ajutorul platformei X90, compania de la Mioveni a pus bazele si primului hatchback din istoria sa. Dezvaluit in premiera mondiala in anul 2008, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, modelul Sandero a reprezentat de la bun inceput alegerea potrivita pentru tinerii cu buget redus.

In prezent, popularul automobil include in compozitia sa trei versiuni de echipare (Go!, Story, Smile!) si cinci motorizari - dintre care trei pe benzina (1.2 16V 75 CP, 1.6 85 CP, respectiv 1.6 16V 105 CP) si doua pe motorina (1.5 dCi 75 CP, respectiv 1.5 dCi 90 CP). De asemenea, viitorii clienti pot opta si pentru o varianta Stepway, livrata in compania a trei unitati diferite: un 1.6 de 85 CP, un 1.6 16V de 105 CP si, nu in ultimul rand, un 1.5 dCi de 90 CP.

Referitor la preturi, acestea se invart intre 7.300 si 11.600 euro - pentru versiunea standard, respectiv intre 9.700 si 11.700 pentru varianta Stepway.

Dacia Duster:

Sondaj 4Tuning: Care este Dacia ta preferata?

Introdus la finele anului 2009, modelul Dacia Duster deschide practic un nou capitol in istoria constructorului de la Mioveni. Mai exact, Duster este primul SUV produs vreodata de Dacia. De asemenea, Duster este primul automobil Dacia care poate fi echipat cu tractiune integrala sau sistemul ESP.

Ca versiuni, avem patru la numar: Duster, Ambiance, Laureate si Prestige. Ca motorizari, doar trei: una pe benzina (1.6 16V de 105 cai putere) si doua pe motorina - 1.5 dCi de 90 CP, respectiv 1.5 dCi de 110 CP. In plus, asa cum precizam putin mai sus, clientii pot opta fie pentru tractiune fata, fie pentru sistem de tractiune integrala.

Referitor la preturi, acestea se invart intre 11.250 si 17.600 euro.

Dacia Lodgy:

Sondaj 4Tuning: Care este Dacia ta preferata?

Cel mai nou membru sosit in familia Dacia poarte numele de Lodgy si vine sub forma primului monovolum din istoria companiei de la Mioveni. Un monovolum disponibil in versiuni cu cinci sau sapte locuri, construit in Maroc si care isi propune sa produca acelasi impact precum modelele Logan sau Duster.

Poate reusi insa acest lucru? Evident! Noua Dacia Lodgy beneficiaza de cinci variante de echipare (Acces, Ambiance cu cinci locuri, Ambiance cu sapte locuri, Laureate cu cinci locuri, respectiv Laureate cu sapte locuri) si se bucura de serviciile unei game de motorizari formate din patru propulsoare - dintre care doua pe benzina (1.6 aspirat de 85 cai putere, respectiv 1.2 turbo de 115 cai putere) si doua pe motorina (1.5 dCi de 90 CP respectiv 1.5 dCi de 110 CP).

Referitor la preturi, acestea se invart intre 9.500 si 14.700 euro.

Asadar, acestea fiind spuse, a sosit momentul sa votati Dacia voastra preferata:

Sondaj

Care este Dacia ta preferata?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Sondaj 4Tuning: Care este Dacia ta preferata?
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Iunie 2012