Spaniolii de la Seat s-au tinut de cuvant si au lansat oficial noul Arona

Spaniolii de la Seat s-au tinut de cuvant si au lansat oficial noul Arona
  • Noul Seat Arona a fost lansat oficial
  • Este dezvoltat pe aceeasi platforma ca si supermini-ul Ibiza
  • Va debuta la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Martorell a lansat noul crossover Arona in cadrul unui eveniment special care a avut loc la Barcelona. Acesta urmeaza sa debuteze international cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Asa cum au promis in urma cu ceva timp, spaniolii de la Seat ne-au facut cunostinta cu cel mai nou crossover al lor, botezat Arona. Acesta este gandit ca un rival pentru popularele Nissan Juke sau Renault Captur, si este dezvoltat pe platforma MQB A0, la fel ca si fratele sau mai mic, Ibiza.

Seat Arona

Design-ul nu este ceva care sa te dea pe spate, insa noul Arona impresioneaza la alte capitole. Spre exemplu, masoara 4,14 metri in lungime, este mai inalt cu pana la 99 de milimetri decat Ibiza, are un plafon destul de inalt incat pasagerii sa aiba un spatiu generos pentru cap, si desigur, un portbagaj care poate stoca pana la 400 de litri de bagaje, cu bancheta in pozitia normala.

Seat Arona

Apoi, clientii vor fi atrasi de un program de personalizare foarte bine pus la punct, care propune nu mai putin de 68 de combinatii pentru nuantele exterioare, dar si foarte multe optiuni pentru a-si configura habitaclul dupa bunul lor plac.

Seat Arona

Noul crossover de la Seat va dispune de cele patru niveluri de echipare cu care ne-am obisnuit deja (Reference, Style, FR si Xcellence), iar listele de dotari standard si optionale ofera printre altele un sistem audio Beats cu sase difuzoare, clima pe doua zone, lumina ambientala, blocuri de lumini cu LED, sau cel mai recent sistem de infotainment al spaniolilor, cu conectivitate Android Auto si Apple CarPlay.

Seat Arona

Momentan, noul Arona beneficiaza de o gama destul de restransa de motorizari, atat pe benzina cat si diesel. Intrarea in gama se face cu unitatea de 1.0 litri TSI, disponibila in doua configuratii de putere (95 si 115 cai putere), care poate fi alaturata atat unei transmisii manuale, cat si uneia automatate DSG.

Seat Arona

Mai departe, clientii care vor ceva mai multa putere, vor putea opta pentru agregatul de 1.5 litri TSI, capabil de 150 de cai putere si care beneficiaza de tehnologia de dezactivare a cilindrilor, atunci cand vorbim de nivelul de echipare de top FR.

Seat Arona

Fanii propulsoarelor diesel vor putea alege numai motorul de 1.6 litri TDI, disponibil fie cu 95, fie cu 115 cai putere.

Seat precizeaza ca acestora li se va alatura de la mijlocul anului viitor un nou propulsor, si anume cel de 1.0 litru TGI, de 90 de cai putere, care poate fi alimentat cu gaz natural compresat.

Seat Arona

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul Seat Arona va debuta in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie, si va putea fi achizitionat dupa cateva luni.

Seat Arona

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Seat Arona
mai multe