Spaniolii nu se tem de concurenta. Seat va lansa anul viitor un SUV de mici dimensiuni, botezat Arona

Spaniolii nu se tem de concurenta. Seat va lansa anul viitor un SUV de mici dimensiuni, botezat Arona
  • Seat pregateste un nou SUV de mici dimensiuni
  • Acesta va fi lansat anul viitor si se va numi Arona
  • La baza noului model va sta platforma MQB A0, pe care o va imparti cu noul Ibiza
Distribuie pe Facebook

Presedintele Seat a confirmat in sfarsit ca spaniolii pregatesc un nou SUV de mici dimensiuni. Acesta se va numi Arona si va debuta anul viitor.

Faptul ca spaniolii de la Seat pregatesc un SUV de mici dimensiuni nu este o noutate, avand in vedere cererea inaintata cu ceva timp in urma Biroului Pentru Proprietate Intelectuala al Uniunii Europene.

Inca de atunci se stia ca acesta se va numi Arona, si ca va debuta anul viitor. Dar, pana acum, cand presedintele constructorului spanion, Luca de Meo, a vorbit despre acest lucru la Salonul Auto de la Paris, aceasta informatie nu era una oficiala.

Asadar, denumirea este preluata de la un mic oras al insulei spaniole Tenerife, iar SUV-ul de mici dimensiuni va fi bazat pe platforma MQB A0, pe care o va imparti cu viitoarea generatie a modelului Ibiza.

Acesta se va situa in gama sub Ateca, si va face tot posibilul sa fure din clientii Nissan-ului Juke sau al Peugeot-ului 2008 cu o garda la sol mai inalta, mai mult spatiu in interior si cu un sistem de tractiune integrala Haldex.

Impulsionat probabil de lansarea primului SUV al constructorului spaniol, de Meo a declarat ca "Seat va avea cea mai buna sau una dintre cele mai bune oferte din segment. Accesul la noua platforma ne va ajuta. Va fi o poveste frumoasa pentru Seat. Ibiza a fost mereu coloana vertebrala a brandului nostru, iar acum va avea parte de cea mai potrivita fundatie pentru un nou succes. Implicit, si Arona va avea parte de acelasi lucru. Chiar daca, asemeni lui Ateca, intra intr-un segment extrem de fierbinte, avem ingredientele necesare."

Cat despre design-ul noului model, putem spune ca va fi asemanator cu cel al lui Ateca, deoarece "Cand ai intre 1 si 2% din piata europeana ai nevoie de consistenta, nu de modele individuale pe care nu le poti recunoaste," a concluzionat seful Seat.

Chiar daca nu este nimic oficial inca, pentru a se dovedi un competitor serios pe piata SUV-urilor, Arona ar putea veni cu o gama larga de motorizari, incepand cu un propulsor in 3 cilindri de 1.0 litru. Pe langa acesta, spaniolii ar mai pregati un agregat de 1.5 litri TSI, si unul de aceeasi capacitate cilindrica, dar diesel.

Pe langa acestea, multumita plaformei Grupului VAG, noul SUV de mici dimensiuni de la Seat va beneficia de o gama varianta de tehnologii, sisteme de siguranta de ultima ora si setari dinamince care il vor diferentia de celelalte modele din segment.

Distribuie pe Facebook
mai multe