SsangYong Tivoli, raspunsul coreenilor la crossoverele urbane europene

SsangYong Tivoli, raspunsul coreenilor la crossoverele urbane europene
  • Tivoli va fi disponibil cu FWD si AWD
  • Vor fi disponibile doua motoare de 1.6 litri
  • Coreenii isi propun sa mai lanseze si alte modele economice pentru piata din Europa
Distribuie pe Facebook

Coreenii de la SsangYong au dat publicitatii cateva detalii despre crossover-ul Tivoli, o masina urbana care va fi dezvaluita oficial la Geneva in martie anul curent. Se pare ca automobilul va fi disponibil pe piata europeana cu motorizari diesel economice, fiind un rival pentru Nissan Juke, Opel Mokka sau Peugeot 2008.

Desi sunt un producator destul de absent pe piata din Romania, SsangYong este un brand corean care incepe incet-incet sa patrunda puternic pe piata din Europa cu unele modele competitive. Anuntat acum putina vreme, crossover-ul urban Tivoli va fi dezvaluit oficial la Salonul Auto de la Geneva, in luna martie a acestui an. Pana atunci insa, oficialii SsangYong au oferit cateva detalii interesante.

Crossover din segmentul B, adica unul urban de dimensiuni mici, se va pune in vanzare in vara lui 2015 in toata Europa. Va fi disponibil initial numai intr-o varianta cu tractiune fata, cu un motor de 1.6 litri pe benzina e-XGi160 care produce 126 cp si 157 Nm. Ulterior, va fi oferit si o motorizare diesel, tot de 1.6 litri, despre care nu au fost oferite date suplimentare. Acestor motoare li se vor cupla ori o transmisie manuala cu 6 rapoarte, ori una automata Aisin cu 6 trepte. Cat despre tractiunea 4x4, aceasta va fi oferita ulterior, probabil dupa ce va fi fost testat succesul modelului pe piata.

SsangYong Tivoli

Spatiul pentru bagaje din portbagaj este de 423 de litri, destul incat sa incapa lucrurile pasagerilor fara probleme. Pentru un plus de spatiu, bancheta va putea fi culcata, iar spatiul va depasi un total de 1000 de litri volum. In plus, la fel ca si modelul care se vinde deja in Coreea de Sud, Tivoli va fi echipat cu sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inch, sistem de climatizare digitala, intrare fara cheie si senzori de parcare. In plus, evident optional, clientii pot alege un set de jante din aliaj usor de 16 sau 17 toli, dar si faruri cu LED si trapa panoramica.

SsangYong Tivoli

In ciuda elementelor de siguranta, care sunt in principal din 7 airbaguri, sistem ESP si ABS, dar si senzori de presiune in roti, daca vrea sa aiba succes in Europa, acest SsangYong Tivoli va trebui sa treaca testele de impact ale celor de la Euro NCAP. Dar, asa cum ne-a aratat istoria, masinile chinezesti sau sud-coreene foarte accesibile care au incercat sa intre pe piata europeana nu s-au bucurat de un punctaj bun. Poate ca inginerii SsangYong au invatat ceva din trecut si modelul Tivoli va reusi sa obtina punctaj maxim, adica 5 stele de siguranta.

SsangYong Tivoli

SsangYong Tivoli

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze SsangYong Tivoli
mai multe