Subaru lanseaza noua generatie Forester: motor boxer de 2.5 litri si tractiune integrala in standard

Subaru lanseaza noua generatie Forester: motor boxer de 2.5 litri si tractiune integrala in standard
  • Subaru a lansat noua generatie Forester la New York
  • Ofera tractiune integrala inca din standard
  • Este disponibil in cinci niveluri de echipare
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a lansat cu ocazia Salonului Auto de la New York noua generatie a modelului Forester. SUV-ul vine cu un design mai agresiv, propulsor boxer revizuit si tehologii de ultima generatie.

Dupa o perioada destul de lunga de teasing, Subaru a lansat cu putin timp in urma cea de-a cincea generatie a modelului Forester la New York.

Dezvoltat pe arhitectura Subaru Global, pentru un plus de agilitate, siguranta si confort, noul Forester are un design mai agresiv ca niciodata, blocuri optice LED inca din standard si cateva nuante exterioare noi, precum Jasper Green Metallic, Horizon Blue Pearl sau Crimson Red Pearl.

Subaru Forester

Modelul asiatic este disponibil in cinci niveluri de echipare (Standard, Premium, Limited, Touring si Sport), iar partea buna este ca tractiunea integrala Symmetrical All-Wheel Drive este disponibila pe fiecare dintre ele.

Subaru Forester

In ceea ce priveste tehnologiile de ultima generatie, cateva sunt disponible indiferent de echipare, insa unele se regasesc numai pe nivelurile superioare. Spre exemplu EyeSight Driver Assist, SI-DRIVE, Active Torque Vectoring sau Electronic Parking Brake le regasim peste tot, insa DriverFocus (alerteaza soferul cand da semne de oboseala sau nu mai este atent la drum) vine numai impreuna cu echiparea Touring.

Subaru Forester

Tot aici intalnim si functia de incalzire pentru scaunele spate sau sistemul Keyless Access, disponibil si pe Sport sau Limited. Noua generatie Forester ofera climatizare automata inca din standard, insa in cazul versiunilor Limited si Touring aceasta este pe doua zone.

Subaru Forester

Cel mai vandut SUV de la Subaru sta foarte bine si la capitolul siguranta, unde impresioneaza cu Automatic Pre-Collision Braking, Adaptive Cruise Control, Lane Departure and Sway Warning, Lane Keep Assist sau Pre-Collision Throttle Management.

Subaru Forester

Exemplarul adus la New York ascunde sub capota un propulsor boxer de 2.5 litri revizuit, care dezvolta acum 184 de cai putere, cu 8 mai mult decat inainte. Singura transmisie disponibila in acest caz este una automata Lineartronic CVT.

Subaru Forester

Din pacate, producatorul japonez nu a oferit detalii despre motorizarile ce vor fi disponibile in Europa, iar data lansarii pe Batranul Continent ramane deocamdata necunoscuta.

Subaru Forester

Subaru Forester

Subaru Forester

Subaru Forester

Subaru Forester

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Subaru Forester
mai multe