Sunetul pe care ai asteptat tot anul sa-l auzi. TOYOTA tureaza pentru prima data motorul noii SUPRA

Sunetul pe care ai asteptat tot anul sa-l auzi. TOYOTA tureaza pentru prima data motorul noii SUPRA
  • Toyota tureaza pentru prima data motorul noii Supra
  • Este un propulsor de 3.0 litri de provenienta BMW
  • In cazul lui Z4 M40i dezvolta 387 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a publicat in sfarsit un clip video care ne da ocazia sa auzim pentru prima data motorului noii Supra. Unitatea cu sase cilindri in linie este furnizata de BMW.

Daca ieri am aflat motivul pentru care mult-asteptata Toyota Supra a fost dezvoltata impreuna cu BMW, si mai ales de ce motorul de sub capota sportivei nipone este de provenienta germana, azi avem ocazia sa auzim pentru prima data propulsorul in sarcina.

Asa cum bine stii, Supra a fost dezvoltata in paralel cu noua generatie BMW Z4, cu care imparte extrem de multe componente, inclusiv transmisia automata cu opt trepte si dublu ambreiaj, sasiul si, desigur, unitatea cu sase cilindri.

Este vorba mai exact de agregatul de 3.0 litri turbo, de sub capota lui Z4 M40i, care in cazul acestuia din urma dezvolta 387 de cai putere si 500 Nm cuplu.

Insa inginerii de la Toyota au afirmat in repetate randuri ca cele doua modele vor fi diferite in ceea ce priveste motorul, transmisia si mai ales tinuta de drum. In ceea ce priveste propulsorul, in cazul Suprei para sa aiba un sunet putin mai ascutit decat in cazul lui Z4. Din fericire sunt prezente acele pocnituri ale sistemului de evacuare, atat de apreciate de fanii sportivelor.

Productorul nipon de automobile este asteptat sa prezinte oficial noua Supra la inceputul anului viitor. Mai exact pe 14 ianuarie, in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Decembrie 2018