Surprize, surprize: Subaru anunta lansarea modelului BRZ STI

Surprize, surprize: Subaru anunta lansarea modelului BRZ STI
  • Subaru anunta lansarea modelului BRZ STI
  • Modelul ar putea debuta in luna noiembrie
  • Propulsia va fi asigurata de un motor aspirat
Distribuie pe Facebook

Criticati pentru lipsa de performante oferita de coupe-ul BRZ, japonezii de la Subaru se pregatesc sa se revanseze fata de clientii lor. Ramane insa de vazut daca si conationalii de la Toyota vor lua o masura similara.

Atunci cand cei de la Subaru au introdus pe piata noul BRZ, majoritatea iubitorilor de automobile sport s-au declarat dezamagiti de optiunea aleasa de inginerii japonezi la nivel de motorizare. De asemenea, nici cei 200 cai putere si 205 Newton-Metri oferiti de propulsorul aspirat de doi litri sau cele aproximativ sapte secunde si jumatate necesare acceleratiei de la 0 la 100 km/h nu au ajutat prea mult constructorul nipon. Din fericire insa, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe - chiar in perioada urmatoare!

Subaru BRZ STI

Conform unor fotografii publicate pe pagina oficiala a companiei, japonezii de la Subaru pregatesc lansarea pe piata a mult anticipatului BRZ STI. Din pacate, informatiile sunt limitate la acest moment, insa nu ar fi de mirare ca versiunea de inalta performanta a coupe-ului nipon sa se remarce printr-un plus de agresivitate, rezultat in urma instalarii a noi spoilere, noi praguri laterale si, de ce nu, a unui eleron de dimensiuni mai mult decat generoase. Deloc surprinzator, noul Subaru BRZ STI nu va duce nici lipsa unor imbunatatiri de ordin tehnic, operate atat la nivelul suspensiei, cat si la nivelul sistemului de franare.

In ceea ce priveste motorizarea... ei bine, aici vine marea surpriza. Desi nu este nimic oficial la acest moment, exista numeroase zvonuri si voci care afirma ca viitoarea versiune de inalta performanta a coupe-ului nipon nu va veni la pachet impreuna cu o motorizare supraalimentata. Aparent, compartimentul motor al modelului Subaru BRZ nu este indeajuns de mare incat sa mai poata gazdui si intercoolerul necesar, drept pentru care viitorul Subaru BRZ STI va primi alte modificari pentru un plus de putere.

Subaru BRZ STI

Daca va fi insa asa sau nu si, mai important de-atat, cum vor arata performantele mult anticipatului Subaru BRZ STI vom afla cel mai probabil in cursul lunii noiembrie a acestui an, atunci cand Salonul Auto de la Los Angeles isi va deschide larg portile pentru toata lumea, atat pentru publicul larg, cat si pentru presa de specialitate de pe intreg mapamondul.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 August 2013