SUV-ul Skoda primeste un nou nivel de echipare. Kodiaq Sportline va debuta la Geneva

SUV-ul Skoda primeste un nou nivel de echipare. Kodiaq Sportline va debuta la Geneva
  • Skoda Kodiaq primeste un nou nivel de echipare
  • Kodiaq Sportline va imprumuta majoritatea detaliilor de la Superb Sportline
  • Aceasta versiune va debuta la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile a confirmat lansarea unui nou nivel de echipare pentru SUV-ul Kodiaq. Denumit Sportline, acesta va deveni astfel varful de gama si va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Kodiaq este primul SUV din istoria Skoda, si momentan, cel mai rasfatat model din gama cehilor. Potrivit celor mai recente informatii venite din partea oficialilor marcii, nivelurilor actuale de echipare S, SE, SE L si Edition, urmeaza sa li se alature un nou varf, Sportline.

Acesta a fost deja confirmat, insa constructorul din Mlada Boleslav nu a dat mai multe detalii despre natura acestui pachet. Cel mai probabil, Kodiaq va prelua majoritatea detaliilor sportive introduse de Superb Sportline, inclusiv lumina ambientala cu LED si jantele din aliaj de dimensiuni mai mari, carora li se vor alatura desigur si cateva noutati.

La fel de incerta este si propulsia viitorului Kodiaq Sportline, deoarece, cel putin deocamdata, nu se stie daca SUV-ul va imprumuta si motorul turbo de 2.0 litri si 280 de cai putere de care beneficiaza nava amiral.

Asa cum spuneam la inceputul articolului, acest pachet de echipare va fi dezvaluit oficial la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, acolo unde cehii sunt asteptati sa dea mai multe detalii si despre o posibila versiune performanta a SUV-ului.

Cele mai recente zvonuri au scos la iveala ca Skoda se gandeste serios la dezvoltarea unei variante vRS a lui Kodiaq. Aceasta ar urma sa fie propulsata de un motor de 2.0 litri TSI, capabil de aproximativ 300 de cai putere, de care va beneficia deasemenea si Seat-ul Ateca Cupra.

Daca acest proiect devine realitate, Kodiaq vRS va debuta oficial in 2018, urmand sa ajunga pe piata un an mai tarziu.

Distribuie pe Facebook
mai multe