Suzuki a lansat noua generatie JIMNY. Regele off-roaderelor mici s-a intors si este mai bun ca oricand

Suzuki a lansat noua generatie JIMNY. Regele off-roaderelor mici s-a intors si este mai bun ca oricand
  • Suzuki a lansat noul Jimny
  • A pastrat sasiul de tip body on frame
  • Are un motor de 1.5 litri pe benzina
Distribuie pe Facebook

Asa cum a promis, constructorul japonez de automobile a lansat cu putin timp in urma noul off-roader Jimny. Acesta a pastrat forma generala patratoasa, care dealtfel l-a consacrat, dar promite cateva imbunatatiri tehnice numai bune pe teren accidentat.

De-a lungul anilor, off-roaderele au suferit mai multe modificari care sa le faca oarecum mai atractive pentru un numar cat mai mare de clienti. Spre exemplu, legendarul Mercedes-Benz G-Class a ajuns sa fie intalnit mai des prin parcarile hotelurilor si cluburilor de fite decat pe teren accidentat.

2019 Suzuki Jimny

Exista insa si exceptii, iar Suzuki Jimny este cu siguranta una dintre cele mai evocatoare. Din 1970 si pana acum, micutul off-roader nipon a ramas autentic. Cu aceeasi caroserie patratoasa, mic, usor, fiabil, accesibil, fara artificii inutile si nu in ultimul rand, foarte capabil pe teren accidentat.

2019 Suzuki Jimny

Ajuns deja la a patra generatie, echipa de creatie a pastrat acelasi desgin simplu ca si pana acum, caruia i-au adus insa cateva imbunatatiri moderne. Avem o grila fata neagra, blocuri de lumini frontale rotunde, montanti A mai drepti (imbunatatesc vizibilitatea prin parbriz), sau jante din aliaj cu diametrul de 15 inch.

2019 Suzuki Jimny

Clientii pot alege din opt nuante exterioare, dintre care doua create special pentru noul Jimny: Kinetic Yellow si Jungle Green.

Interiorul se caracterizeaza printr-o functionalitate iesita din comun. Nu exista artificii si echipamente greu de folosit, care sa-ti distraga atentia de la condus. Materialele si finisajele din habitaclu sunt durabile, iar butoanele sunt astfel amplasate incat sa fie usor de folosit chiar si atunci cand conduci in off-road.

2019 Suzuki Jimny

In ceea ce priveste spatiul interior, modelul japonez propune un portbagaj cu un volum de incarcare de 377 de litri cu bancheta rabatata.

2019 Suzuki Jimny

Si acum, sa trecem la detaliile tehnice. Noul Jimny pastreaza acelasi sasiu de tip "body on frame" iar suspensia, puntile rigide si garda la sol generoasa ii permit micutului off-roader sa aiba un unghi de abordare de 37 de grade, un unghi de rampa de 28 de grade si un unghi de degajare de 49 de grade.

2019 Suzuki Jimny

Sistemul de tractiune integrala Allgrip Pro AWD de la Suzuki este "dezvoltat pentru profesionisti". Tractiunea integrala nu este permanenta, astfel ca avem o cutie de transfer cu reductor de cuplu si trei moduri de condus: 2H (2WD- high gear), 4H (4WD- high gear) si 4L (4WD- low gear).

2019 Suzuki Jimny

Sub capota, cea de-a patra generatie Suzuki Jimny ascunde un propulsor de 1.5 litri pe benzina cu injectie multi-punct. Desi cu o capacitate cilindrica mai mare decat vechiul motor, acesta este cu 15 procente mai usor, mai eficient si mai puternic. Unitatea dezvolta 100 de cai putere la 6.000 de rotatii pe minut si 130 Nm cuplu la 4.000 rpm.

2019 Suzuki Jimny

In standard, propulsorul vine alaturi de o transmisie manuala cu cinci trepte, insa optional, clientii pot opta si pentru o cutie automata de viteze.

2019 Suzuki Jimny

2019 Suzuki Jimny

2019 Suzuki Jimny

2019 Suzuki Jimny

2019 Suzuki Jimny

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze 2019 Suzuki Jimny
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2018