TESLA are toate motivele sa tremure. Nemtii de la Porsche confirma performantele noului Taycan

TESLA are toate motivele sa tremure. Nemtii de la Porsche confirma performantele noului Taycan
  • Porsche inca testeaza noul Taycan
  • Este propulsat de doua motoare electrice
  • Lansarea oficiala va avea loc in 2019
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile continua sa testeze prototipurile noului Taycan in cele mai vitrege conditii de pe Pamant. Performantele modelului 100% electric care va rivaliza cu Tesla au fost confirmate.

Inaintea de lansarea oficiala, toate noile modele sunt testate in cele mai vitrege conditii de pe Pamant pentru a vedea felul in care se comporta materialele folosite, componentele tehnice, motorul si asa mai departe.

Porsche Taycan

Porsche a dus 60 de prototipuri ale sportivei electrice Taycan in Africa de Sud, unde s-au copt la 40 de grade Celsius sub soarele arzator. Pentru cei care nu stiu, Taycan este versiunea de serie a conceptului electric Mission E, un model care este asteptat sa rivalizeze cu electricele americanilor de la Tesla.

Porsche Taycan

Revenind insa, brand-ul din Stuttgart a publicat cu aceasta ocazie mai multe imagini din timpul testelor, si a confirmat inca o data principalele specificatii tehnice.

Asadar, noul Porsche Taycan este propulsat de doua motoare electrice care genereaza in total 440 kW, sau echivalentul a 600 de cai putere. In aceste conditii, masina cu emisii zero atinge 100 de km/h in mai putin de 3.5 secunde si ajunge la 200 de km/h in sub 12 secunde.

Porsche Taycan

Aceste valori sunt valabile numai in cazul varfului de gama, pentru ca Taycan va fi oferit in mai multe versiuni de putere. Cea de baza ar urma sa coste aproximativ 80.000 de dolari.

Porsche Taycan

In ceea ce priveste autonomia, Porsche sustine ca potrivit actualelor standarde NEDC (care urmeaza sa fie inlocuite de la 1 septembrie) Taycan poate parcurge pana la 500 de kilometri cu o singura incarcare. Asta inseamna ca autonomia reala este cuprinsa intre 350 si 400 de kilometri.

Porsche Taycan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Porsche Taycan
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2018