Tot ce trebuie sa stii despre noul Ateca, primul SUV din istoria SEAT

Tot ce trebuie sa stii despre noul Ateca, primul SUV din istoria SEAT
  • SEAT a publicat primele fotografii si informatii oficiale ale noului Ateca
  • Crossover-ul spaniol ne intampina alaturi de un design familiar, inspirat de Leon
  • Gama de motorizari propune unitati supraalimentate in trei si patru cilindri
Distribuie pe Facebook

SEAT a publicat in cursul serii de ieri primele fotografii si informatii oficiale ale noului Ateca, automobil ce va debuta in premiera mondiala cu ocazia celei de-a 86-a editii a evenimentului Geneva International Motor Show.

Fanii SUV-urilor vor avea la dispozitie incepand cu aceasta primavara o noua optiune, spaniolii de la SEAT alaturandu-se petrecerii cu un model pe nume Ateca.

Inspirat de ultima generatie a hatchback-ului Leon, automobilul cu pricina iese in evidenta printr-un design familiar, ce abunda in elemente proeminente si detalii angulare.

Similaritatile intre cele doua modele continua si la nivel de dimensiuni, noul SEAT Ateca masurand 4.36 metri lungime, 1.84 metri latime si 2.64 metri in ampatament.

SEAT AtecaSEAT Ateca

In ceea ce priveste capacitatea de incarcare a portbagajului, primul SUV din istoria SEAT propune o valoare de 510 litri pentru versiunea FWD si 485 litri pentru varianta AWD.

Asadar, cu aceasta ocazie am aflat si ca noul SEAT Ateca este disponibil la vanzare atat alaturi de un sistem de tractiune fata, cat si de un sistem de tractiune integrala.

Drept urmare, mergem mai departe si ne indreptam atentia catre gama de motorizari, acolo unde clientii au la dispozitie propulsoare variate cu trei si patru cilindri.

Lista cu optiuni porneste cu un benzinar turbo de un litru si 115 cai putere, urmatoarea si totodata ultima unitate TSI fiind un 1.4 cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor si 150 CP.

SEAT AtecaSEAT Ateca

In schimb, cei care prefera propulsoarele turbodiesel, marea batalie se va da intre un 1.6 TDI de 115 CP si un 2.0 TDI disponibil in doua arome diferite: cu 150 sau 190 CP sub capota.

O transmisie manuala cu sase rapoarte este disponibila in echiparea standard indiferent de motorizare, modele de top oferind posibilitatea optarii pentru o cutie automata cu dublu ambreiaj.

Programat sa debuteze in premiera mondiala la inceputul lunii martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul SEAT Ateca promite inclusiv o sumedenie de tehnologii de ultima ora, precum Adaptive Cruise Control, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert sau Traffic Jam Assist.

SEAT AtecaSEAT Ateca

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze SEAT Ateca
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2016