Toyota e pe cale sa relanseze modelul Supra

Toyota e pe cale sa relanseze modelul Supra
  • Masina are la baza conceptul FT-1
  • Va avea motor V6 twin-turbi de peste 500 cp
  • Ar putea fi lansata la Geneva, luna viitoare
Distribuie pe Facebook

Toyota Supra a fost o masina sport care a intrat in istorie. Si nu doar gratie filmelor din seria Fast and Furious... Ci si pentru ca oferea ceea ce ofera astazi numai Nissan GT-R: performante uimitoare de la o masina practica. Dar dupa o pauza de 14 ani, iata ca modelul Supra e pe cale sa reapara pe piata.

Dupa ce a fost prezentat la Detroit, conceptul Toyota FT-1 a demarat fara doar si poate proiectul noii generatii de Supra. Si acum, dupa ce Lexus a lansat modelul LC 500 si LC 500h, piezele acestui puzzle numit Supra incep sa se lege. E clar ca producatorul japonez vrea sa intre pe piata masinilor sport de lux mai puternic ca niciodata. Si e doar o chestiune de timp, de luni chiar, pana cand iubitorii masinilor sport japoneze, cu tractiune spate si motor in fata, vor putea sa cumpere iar sport-coupe-ul Supra.

La fel cum a facut si Honda cu modelul NSX, la fel cum Mazda cocheteaza cu ideea unui nou model numit RX-7, la fel si cei de la Toyota se gandesc sa relanseze Supra. Masina se va baza la design destul de mult pe conceptul FT-1 prezentat luna trecuta la Salonul Auto de la Detroit, dar sub capota va avea cel mai probabil un motor twin-turbo de peste 500 cp, cuplat la o transmisie manuala cu 6 rapoarte. Si daca modelul LC 500 se vinde cu o varianta hibrida, speram ca Supra isi va pastra pedigreeul sportiv si va fi disponibila doar cu motor termic si cu tractiune spate. Asa cum ii sta bine unei masini cu acest nume celebru.

Toyota Supra 2017

Este posibil sa vedem noua Toyota Supra ori la Salonul Auto de la Geneva, luna viitoare, ori in toamna, la Paris. Dar cu siguranta, in acest an o sa avem din nou printre noi un nou model sport al japonezilor, altul decat Toyota GT-86, care, cu al sau motor aspirat, nu este tocmai... sportiva. Odata lansata, cel mai probabil masina se va incadra undeva in zona masinilor sport, alaturi de Chevrolet Corvette si Jaguar F-Type, si, de ce nu, chiar langa BMW M4. Insa nu va intra pe teritoriul lui Nissan GT-R, ci va ramane doar cu RWD, sperand sa redevina iar preferata iubitorilor de drift.

Distribuie pe Facebook
mai multe