Toyota isi extinde gama de modele din Europa. El este HIGHLANDER, un SUV cu 7 locuri si propulsie hibrida

Toyota isi extinde gama de modele din Europa. El este HIGHLANDER, un SUV cu 7 locuri si propulsie hibrida
  • Highlander are 7 locuri
  • Sistem de propulsie hibrid
  • Disponibil din prima parte a anului viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile va oferi SUV-ul Highlander si in Europa de Vest incepand cu prima parte a anului viitor. Acesta va putea gazdui pana la sapte pasageri.

Toyota ofera in momentul de fata trei SUV-uri cu sistem de propulsie hibrid in Europa. Este vorba dspre Yaris Cross, C-HR si RAV4.

Din prima parte a anului viitor, clientii din Europa de Vest vor avea la dispozitie un nou model: este vorba despre Highlander, un SUV cu o lungime de 4.950 de milimetri si care poate gazdui pana la 7 pasageri.

Toyota Highlander

Habitaclul are o configuratie cu sapte locuri, al treilea rand de scaune putand culisa pe o lungime de 180 mm pentru un plus de spatiu la picioare si, implicit, confort.

Cu toate scaunele in pozitie normala, Toyota Highlander ofera un portbagaj cu o capacitate de 658 litri insa volumul poate sa creasca pana la 1.909 litri.

Toyota Highlander

Ca si tehnologii regasite la interior, avem un sistem de infotainment cu ecran de 12.3 inch, head-up display, sistem pentru incarcarea telefoanelor mobile sau scaune ventilate.

Toyota Highlander

Atunci cand sunt ocupate toate locurile, SUV-urile de acest gen au o problema cu vizibilitatea prin luneta insa Toyota s-a gandit la aceasta problema si a remidiat-o. Oglinda retrovizoare este capabila sa preia imagini din spate de la o camera video, asa ca cel de la volan are toata vizibilitatea de care are nevoie.

Toyota Highlander

Sistemul de propulsie este unul hibrid si este format dintr-un motor pe benzina de 2.5 litri si doua unitati electrice. Ansamblul dezvolta in total 244 de cai putere iar bateria este de tip Nichel-Metal. Avand doua motoare electrice, cate unul pe fiecare punte, Highlander beneficiaza de tractiune integrala.

Toyota Highlander

Comportamentul masinii poate fi influentat de cele patru moduri de rulare: Eco, Normal, Sport si Trail.

Toyota declara un consum mediu mixt de 6.6 litri/100 de kilometri.

Toyota Highlander

Din tolba cu sisteme de siguranta nu lipseste sistemul de franare de urgenta cu functie pentru detectarea pietonilor atat ziua, cat si noaptea, cruise control adaptiv, functie pentru recunoasterea semnelor de circulatie si asistent pentru mentinerea benzii de rulare.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Toyota Highlander
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2020