Uita de Civic Type R: Golf-ul GTI tocmai a reusit un nou record la Nurburgring!

Uita de Civic Type R: Golf-ul GTI tocmai a reusit un nou record la Nurburgring!
  • Volkswagen prezinta oficial noul Golf GTI Clubsport S
  • Hot-hatch-ul german ofera o motorizare turbo de 310 CP
  • Lista cu performante include un nou record la Nurburgring
Distribuie pe Facebook

Circuitul de la Nurburgring anunta un nou record la categoria Masini cu tractiune fata, proaspat lansatul VW Golf GTI Clubsport S reusind sa parcurga un tur in numai 7 minute si 49.21 de secunde.

Stiam ca va veni, insa acum este oficial: germanii de la Volkswagen au publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului Golf GTI Clubsport S.

Construit in numai 400 de exemplare, automobilul cu pricina se lauda cu un benzinar turbo de doi litri si 310 cai putere, care lucreaza alaturi de o cutie manuala in sase rapoarte.

VW Golf GTI Clubsport SVW Golf GTI Clubsport S

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 5.8 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi nestingherit incursiunea pana la pragul celor 260 de km/h.

Mult mai interesanta este insa performanta reusita la Nurburgring, noul Volkswagen Golf GTI Clubsport S reusind sa termine un tur de circuit dupa circa 7 minute si 49.21 de secunde.

Hot-hatch-ul german nu doar ca devine astfel cel mai rapid automobil cu tractiune fata din Iadul Verde, ci se poate lauda inclusiv cu un timp mai bun decat cel inregistrat de BMW M4.

VW Golf GTI Clubsport S

Printre caracteristicile oferite de cele 400 de exemplare se mai numara si o pereche de spoilere agresiv stilizate, plus un set de jante pe 19 inch cu semi-slick-uri marca Michelin.

In ceea ce priveste departamentul interior, noul Volkswagen Golf GTI Clubsport S propune un volan sport imbracat in Alcantara, scaune de tip scoica, dar si o placuta la nivelul consolei.

Germanii nu au publicat pentru moment si pretul automobilului cu pricina, insa stim ca meniul impresionantului hot-hatch din Wolfsburg mai include si urmatoarele detalii: o greutate de 1.280 kilograme, un diferential pentru puntea fata si... cel mai probabil, primul mod de conducere "Nurburgring Setting" din industria auto.

VW Golf GTI Clubsport SVW Golf GTI Clubsport S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze VW Golf GTI Clubsport S
mai multe