Ultima creatie McLaren va fi dezvaluita la Goodwood Festival of Speed

Ultima creatie McLaren va fi dezvaluita la Goodwood Festival of Speed
  • Masina va rula pe pista de urcare in coasta
  • McLaren 650S GT3 va participa in competitiile FIA GT3 si GT1
  • Este posibil ca masina sa aiba peste 650 cp
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la McLaren se pregatesc sa lanseze noul model pe 27 iunie, in cadrul celui mai mare eveniment auto al Europei, Goodwood Festival of Speed 2014.

McLaren 650S este succesorul masinii de succes MP4-12C care se bucura de 625 cp. Englezii se pare insa ca vor acum sa lanseze o versiune de curse a lui 650S numita, asa cum traditia ne-a invatat, 650S GT3. Adica urmasul lui MP4-12C GT3, masina de circuit cu multe modificari speciale pentru reducerea greutatii si a cresterii aerodinamice.

Lansarea oficiala se va face in standul McLaren de la Goodwood Festival of Speed, evenimentul care incepe pe 26 iunie, si un pilot de renume mondial se va plimba cu masina pe celebra urcare in coasta cu o lungime de 1,8 kilometri. Si ce alt eveniment poate fi mai bun pentru dezvaluirea unui asemenea model puternic, decat cel mai cunoscut eveniment auto din Europa si poate din lume, acolo unde se strang cei mai exclusivisti producatori pentru a ne arata ultimele noutati in materie de... viteza.

Cei de la McLaren au pregatit cateva surprize fanilor pentru editia de acest an. Celebrul pilot de Formula 1, Jenson Button, va alerga pe circuit la bordul monopostului de concurs, dar si la volanul lui 650S si P1, sau chiar in interiorul celei mai noi creatii, 650S GT3. In plus, asa cum ne-am obisnuit, si la aceasta editie vor fi prezenti piloti de renume din motorsport, masini clasice, de colectie si produse in serie mica, precum McLaren F1.

Desi fanii sperau sa vada lansarea unei versiuni de P1 GT3, schita aparuta pe internet arata silueta lui 650S, ceea ce ne face sa credem ca vom vedea urmasul lui 12C GT3, ce va purta, fara indoiala, acelasi nume ce desemneaza clasa de concurs in competitiile pe circuit. Masina se va lupta in campionatul FIA la clasa GT3 si GT1 alaturi de Ferrari, Mercedes, Aston Martin si BMW.

Distribuie pe Facebook
mai multe