Varianta hardcore a lui Clio RS, dezvaluita inainte de prezentarea oficiala. Curios cum arata noul hot hatch?

Varianta hardcore a lui Clio RS, dezvaluita inainte de prezentarea oficiala. Curios cum arata noul hot hatch?
  • Primele imagini ale noului Clio RS KZ 01 au ajuns pe internet
  • Hot-hatch-ul francez ascunde sub capota un 2.0 turbo de 275 CP
  • Debutul oficial va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare
Distribuie pe Facebook

Fanii marcii franceze au un motiv de bucurie in plus acum ca hot hot hatch-ul (nu e o greseala de scriere) celor de la Renault, numit RS KZ 01, a aparut "de nicaieri" si in toata splendoarea lui, pe internet. Si asta inainte de prezentarea oficiala care va avea loc in timpul Marelui Premiu de F1 de la Monaco.

Pentru inceput, exteriorul prezinta semne clare de modificari, atat la nivelul aripilor sau rotilor, cat si prizelor de aer. Fiindca ce ar fi un hot-hatch hardcore fara un eleron adecvat, inginerii de la Renault au montat unul inspirata din Formula 1 chiar deasupra portbagajului.

Adevarata surpriza vine din interior. Nu, nu din cabina, ci de sub capota. Propulsorul ales pentru aceasta versiune hardcore este cel de pe Megane RS, si anume motorul de 2 litri si 275 de cai putere. Masina mai beneficiaza de o cutie manuala in 6 trepte, diferential cu alunecare limitata, dar si frane Brembo cu 4 pistonase.

Renault Clio RS KZ 01

Se pare ca Megane-ul este noua sursa de inspiratie a celor de Renault, avand in vedere ca si viitoarea versiune facelift a modelului Clio are cateva detalii estetice imprumutate de la fratele mai mare.

KZ 01 va fi prezentat oficial pe data de 29 Mai, in cadrul Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco, iar zvonurile spun ca doar 500 de fani ai hot-hatch-urilor hardcore se vor putea bucura de noul Clio, atunci cand va intra in productie.

Pana la momentul zero sau cel putin pana cand se vor da publicitatii orice fel de informatii oficiale, nu ne ramane altceva de facut decat sa ne "spalam ochii" cu pozele noului Clio KZ 01.

Renault Clio RS KZ 01

Renault Clio RS KZ 01

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Renault Clio RS KZ 01
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Mai 2016