VIDEO cu cel mai tare diesel de la Mercedes. Are sase cilindri in linie si 340 CP

VIDEO cu cel mai tare diesel de la Mercedes. Are sase cilindri in linie si 340 CP
  • Noul S 400 d ascunde sub capota o unitate diesel cu sase cilindri in linie
  • Propulsorul celor de la Mercedes are doua turbine si o capacitate de 2.9 litri
  • Motorizarea germanilor dezvolta o putere maxima de 340 CP si 700 Nm
Distribuie pe Facebook

Pe langa numeroasele imbunatatiri de ordin vizual si tehnologic, facelift-ul aplicat actualei generatii a limuzinei Mercedes S-Class a mai adus cu sine si trei motorizari nou-noute.

Unul dintre propulsoarele proiectate de la zero si instalate sub capota navei amiral a companiei din Stuttgart prezinta o configuratie cu sase cilindri in linie si capacitatea de 2.925 de centimetri cubi.

In versiunea S 400 d, motorul respectiv dezvolta 340 de cai putere si nu mai putin de 700 Nm, care ajung pe asfalt via o transmisie automata cu noua rapoarte si un sistem de tractiune spate sau integrala.

Astfel, spun oficialii germani, acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza intr-un timp de 5.4 sau 5.2 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata, deloc surprinzator, la 250 km/h.

Cat despre valoarea din dreptul consumului mediu, fisa tehnica a noului Mercedes S 400 d sugereaza ca limuzina din Stuttgart poate parcurge distanta de 100 de kilometri cu 5.4 sau 5.7 litri de carburant.

Pe piata din Romania, versiunea respectiva de motorizare porneste de la 104.184 de euro in configuratia cu tractiune spate, in timp ce modelul echipat cu sistemul 4Matic este mai scump cu 3.808 euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe