Viitorul Logan poate fi lansat la finele acestui an

Viitorul Logan poate fi lansat la finele acestui an
Distribuie pe Facebook
Noul model Logan ar putea fi lansat pe piata la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor, a declarat la Salonul Auto de la Geneva directorul de vanzari al Renault, Jerome Stoll.

Stoll a mai afirmat, potrivit agentiei ruse Ria Novosti, ca productia noului model destinata pietei ruse va incepe anul viitor.

"Noul model Logan ar putea fi disponibil pentru vanzari la sfarsitul anului 2012 sau la inceputul lui 2013. Nu exportam masini catre Rusia, ci le producem acolo. Avem nevoie de timp pentru a lansa productia in Rusia in 2013", a spus Stoll.
Ria Novosti nu precizeaza daca oficialul Renault se refera la lansarea internationala a noului model Logan sau la introducerea autoturismului pe piata rusa.
Directorul operational executiv al Renault, Carlos Tavares, a declarat marti la Geneva ca Dacia pregateste noua generatie Sandero, iar noul model are sanse sa fie lansat chiar inaintea viitorului Logan.
Modelul Logan a fost lansat pe piata in anul 2004, iar Sandero se vinde in Romania din vara lui 2008.
Dacia a prezentat marti la Geneva monovolumul Lodgy, o masina de familie disponibila in Romania incepand de miercuri, la preturi care pleaca de la 9.500 euro (TVA inclus).
Renault ar putea dezvolta de asemenea modele de autoturisme destinate exclusiv pietei din Rusia, la fel ca partenerul de alianta Nissan, odata ce companiile vor finaliza preluarea unei participatii majoritare la AvtoVAZ, transmite Bloomberg.
Renault ar putea incerca sa utilizeze capacitatile AvtoVAZ pentru a dezvolta vehicule destinate pietei ruse, a declarat la Salonul Auto de la Geneva directorul de planificare al Renault, Philippe Klein.
Un alt director al Nissan, Colin Dodge, a declarat, tot la Geneva, ca producatorul japonez de automobile va prezenta trei modele asamblate in Rusia, potrivit Bloomberg.
"Avem o situatie similara in India, unde am lansat Renault Pulse, si am utilizat activele Nissan din regiune pentru a ne extinde gama de modele. Avem si o strategie globala, dar si astfel de abordari pragmatice acolo unde au sens", a spus Klein.
Renault detine deja 25% din actiunile AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia.
Alianta Renault-Nissan negociaza un acord cu principalii doi actionari rusi ai companiei pentru a prelua in urmatoarele saptamani o participatie majoritara la constructor, a declarat marti la Geneva Carlos Ghosn, directorul general al grupului francez si al companiei japoneze.
Ghosn a adaugat ca procesul de preluare a AvtoVAZ va accelera probabil odata cu incheierea alegerilor prezidentiale din Rusia.
Renault vrea de asemenea sa adauge la portofoliu trei autoturisme de lux, inclusiv o noua versiune a minivanului Espace, care ar trebui sa apara pe piata in anul 2014. Extinderea gamei de modele de lux este esentiala pentru mentinerea vanzarilor in regim de flota catre clientii corporate, a declarat directorul de vanzari al grupului francez, Jerome Stoll, de asemenea prezent la Salonul de la Geneva.
Klein a adaugat ca Renault evalueaza oportunitatea dezvoltarii unui "model executiv" bazat pe o platforma a partenerului german Mercedes-Benz, parte a grupului Daimler. Directorul companiei franceze a refuzat sa precizeze modelul vizat, insa nava amiral a flotei Mercedes-Benz este Clasa E, cu preturi care pleaca de la 39.835 euro.
Cel de-al treilea model de lux analizat de Renault ar putea fi bazat pe o platforma actualizata derivata din cea utilizata in prezent pentru modelele Nissan Qashqai si Renault Koleos, potrivit directorilor citati.
Dodge a precizat ca brandul de lux al Nissan, Infiniti, nu contribuie la dezvoltarea autoturismelor de lux pregatite de Renault.

Infiniti deruleaza deja studii de fezabilitate privind dezvoltarea unor modele hatchback si sedan in parteneriat cu Mercedes-Benz, a adaugat el. Colaboarea dintre Nissan si Daimler s-ar extinde altfel, companiile planificand deja productia de motoare in parteneriat incepand din anul 2014, in statul american Tennessee.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Martie 2012