Volkswagen anunta schimbari in gama TIGUAN. Ramane fara un motor diesel iar unitatea TFSI de 1.4 litri va fi inlocuita

Volkswagen anunta schimbari in gama TIGUAN. Ramane fara un motor diesel iar unitatea TFSI de 1.4 litri va fi inlocuita
  • Unitatea de 1.5 litri TFSI o inlocuieste pe cea de 1.4 litri
  • Motorul biturbo de 2.0 litri diesel dispare temporar din gama
  • Modificarile se aplica deocamdata numai in Europa de Vest
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile anunta cateva schimbari in gama de motorizari a modelului Tiguan. Acestea sunt facute in contextul intrarii in vigoare a noilor standarde de emisii si afecteaza pentru moment doar pietele din Europa de Vest.

Intr-o luna si jumatate, actualele standarde de emisii NEDC vor fi inlocuite oficial cu unele mai potrivite pentru zilele noastre. Botezate WLTP, acestea se concentreaza mai mult pe testele in conditii normale, si mai putin pe cele din laborator, astfel incat valorile emisiilor si ale consumului de carburant sa fie cat mai apropiate de realitate.

Volkswagen Tiguan

Desi au fost anuntati din timp, marii constructori de automobile au fost nevoiti sa se adapteze din mers la noul standard, pentru ca propulsoarele pe care le au in gama sa se incadreze in noile norme. Au fost unii care au fost nevoiti sa suspende productia anumitor modele pentru a putea face modificarile necesare.

Volkswagen Tiguan

Acum este randul nemtilor de la Volkswagen sa anunte schimbari pentru gama Tiguan, care de acum incolo nu va mai putea fi comandat alaturi de propulsorul pe benzina de 1.4 TFSI. Aceasta motorizare este inlocuita de unitatea de 1.5 litri TFSI, care pentru moment dezvolta 150 de cai putere.

Volkswagen Tiguan

Am spus pe moment pentru ca aceeasi motorizare poate fi regasita si in gama Golf-ului, unde livreaza puntii fata 130 de cai putere.

Totodata, motorul de 2.0 litri si 180 de cai putere a fost actualizat la noul standard de emisii astfel ca de-acum inainte va dezvolta 190 de cai putere.

Volkswagen Tiguan

Si gama de propulsoare diesel a suferit o modificare. Agregatul biturbo de 2.0 litri si 240 de cai putere a disparut, cel putin temporar, din oferta astfel ca singura optiune ramane motorul de 2.0 litri in versiuni de 150 si 190 de cai putere.

Volkswagen Tiguan

Asa cum spuneam mai sus, aceste modificari sunt anuntate deocamdata numai pentru pietele din Europa de Vest insa ulterior vor ajunge cu siguranta si in Romania.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Tiguan
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Iulie 2018