Volkswagen lanseaza anul acesta un nou crossover care sa fure din clientii Daciei Duster

Volkswagen lanseaza anul acesta un nou crossover care sa fure din clientii Daciei Duster
  • Volkswagen lanseaza in august un nou crossover compact
  • Acesta este bazat pe conceptul T-ROC
  • Debuteaza oficial la Salonul Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a confirmat ca va lansa in a doua jumatate a lui 2017 un nou crossover compact. Deocamdata numele acestuia este un mister, insa stim ca va fi inspirat din conceptul T-ROC si va fi asamblat la uzina Volkswagen din Portugalia.

Nemtii din Wolfsburg continua expansiunea gamei de modele oferite clientilor, si dupa lansarea SUV-ului Atlas si a versiunii cu 7 locuri a modelului Tiguan, acestia pregatesc un nou crossover compact care sa se situeze sub varianta normala a lui Tiguan.

Volkswagen T-ROC concept

Numele acestui model ramane deocamdata necunoscut, insa stim ca va imprumuta foarte multe detalii de la conceptul T-ROC, prezentat de Volkswagen cu 3 ani in urma la Salonul Auto de la Geneva. Totusi, partea frontala si interiorul vor suferi unele modificari, insa potrivit unor voci, nemtii se gandesc sa pastreze plafonul cu partea mediana detasabila.

Volkswagen T-ROC concept

Europenii vor face cunostinta cu noul crossover in luna august, urmand sa debuteze oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Pentru Batranul Continent, noul model al nemtilor va fi asamblat la uzina Volkswagen din Palmela, Portugalia. Cat despre piata nord americana, tot ce stim este ca acesta va ajunge acolo de-abia in 2019. Uzina care se va ocupa de livrarea exemplarelor destinate acestei piete ramane inca sub semnul intrebarii, constructorul din Wolfsburg avand de ales din mai multe variante: fie fabrica din Chattanooga, Tennessee, unde este asamblat momentan SUV-ul Atlas, fie va fi importat de la uzina din Portugalia, fie de la cea din Mexic.

Volkswagen T-ROC concept

Gama de motorizari este si ea invaluita in mister, insa potrivit unor zvonuri, in versiunea de baza noul model bazat pe conceptul T-ROC va veni impreuna cu un propulsor pe benzina de 1.4 litri TSI si o transmisie manuala in 6 trepte. Pentru amatorii de motoare diesel, Volkswagen recomanda agregatul de 2.0 litri TDI.

Volkswagen T-ROC concept

Indiferent de motorizare, tractiunea fata este oferita in standard, iar cea integrala 4Motion si transmisia automata DSG cu dublu-ambreiaj sunt incluse pe lista de dotari optionale.

Volkswagen T-ROC concept

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul crossover de la Volkswagen se va situa in gama sub modelul Tiguan, si va profita de popularitatea tot mai scazuta a lui Beetle pentru a devenit o optiune viabila pentru clientii in cautare de vehicule lifestyle. Cand va parasi linia de productie, acesta va rivaliza direct cu Renault Captur, Nissan Juke, Dacia Duster sau Peugeot 2008.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen T-ROC concept
mai multe