Volkswagen lanseaza un rival pentru Dacia in 2016

Volkswagen lanseaza un rival pentru Dacia in 2016
  • Volkswagen se pregateste sa lanseze un rival pentru Dacia
  • Debutul oficial este asteptat sa aiba loc in 2016
  • Modelul ar urma sa coste mai putin de 8.500 de euro
Distribuie pe Facebook

Volkswagen isi doreste o masina ieftina pe care sa o lanseze in 2016. Informatia provine dintr-un articol publicat, vineri, in cotidianul francez La Tribune si citat de Agerpres. Astfel, noul model ar urma sa coste mai putin de 8.500 de euro.

Conducerea Volkswagen a aprobat lansarea unui proiect vizand construirea unei masini ieftine care sa intre in competitie cu marca Dacia. Noul autoturism ar urma sa isi faca aparitia in jurul anului 2016, la costuri de sub 8.500 de euro, se arata in sursa citata.

La inceput insa, Volkswagen-ul low-cost, care va avea o marca distincta, nu va ajunge in Europa. Destinatia initiala va fi reprezentata de pietele din China si America de Sud. Totodata, ulterior, pe baza noului model ar putea fi dezvoltata o intreaga gama de masini low-cost.

"Lucram la costul proiectului. Este clar ca vom produce aceste masini doar daca vor respecta criteriile noastre de securitate, comportament si confort. Si, in plus, trebuie sa fie rentabile", a declarat, intr-un interviu pentru Autocar la Salonul Auto de la Tokio, directorul de cercetare si dezvoltare de la Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser.

Producatorul auto german urmeaza, astfel, exemplul dat de grupul francez Renault care domina segmentul low-cost cu modelele sale Logan, Sandero si Duster. Francezii vand modele entry-level sub marca filialei romanesti Dacia in Europa si Africa de Nord, iar in Rusia, India, Argentina, Brazilia, Columbia si Iran le comercializeaza sub brandul propriu.

"Lucram la un vehicul ieftin, cu tarife mai mici decat cele ale gamei actuale Volkswagen, adica mai putin de 80.000 de yuani (8.500 de euro) in China", declara, in luna aprilie cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, Christian Klingler, membru in consiliul director de la Volkswagen. Acesta a recunoscut ca prioritatea o reprezinta China, insa vor exista si "versiuni regionale in Rusia, America de Sud sau in alte tari emergente".

Intrebat daca noua marca va ajunge si in Europa de Vest, Klingler a raspuns "nu trebuie sa spui niciodata, niciodata".

Distribuie pe Facebook
mai multe