Volkswagen Polo si Renault Clio, dati-va la o parte! Acesta este noul PEUGEOT 208

Volkswagen Polo si Renault Clio, dati-va la o parte! Acesta este noul PEUGEOT 208
  • Peugeot 208 primeste o noua generatie
  • Design-ul exterior este complet nou
  • Debuteaza oficial la Geneva
Distribuie pe Facebook

Primele imagini, din cate se pare oficiale, cu noua generatie Peugeot 208 tocmai au aparut de nicaieri pe internet. Lansarea este programata pentru inceputul lunii viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

In urma cu sapte ani, constructorul francez de automobile prezenta lumii intregi modelul 2018, o subcompacta care sa rivalizeze cu mai marii segmentului: Volkswagen Golf si Renault Clio.

Derulam rapid pana in prezent cand Peugeot se pregateste sa lanseze, tot la Geneva, noua generatie 208. Unul dintre cele mai populare Saloane Auto de peste an isi deschide portile pentru presa de specialitate de-abia pe 5 martie si pentru publicul larg doua zile mai tarziu, insa si de aceasta data avem noroc cu internetul.

Peugeot 208

De ce spunem asta? Pentru ca primele imagini cu noul Peugeot 208 tocmai au aparut de nicaieri, astfel ca toata lumea stie acum cum arata hatcback-ul de clasa mica.

Pana sa trecem la noutatile estetice evidente, trebuie sa mentionam faptul ca noul 208 este dezvoltat pe platforma CMP a gigantului PSA. Dimensiunile nu vor suferi modificari drastice dar ampatamentul va creste putin, lucru care se traduce printr-un spatiu mai generos in habitaclu.

Peugeot 208

Un alt avantaj al folosirii acestei arhitecturi este ca masa totala va scadea cu aproximativ 100 de kilograme, in functie de versiunea aleasa.

Am spus ca design-ul exterior a suferit transformari vizibile si nu am gresit deloc. Peugeot 208 este mai agresiv ca niciodata iar majoritatea elementelor din fata sunt derivate din cele pe care le regasim pe actualele 308 si 508.

Peugeot 208

Revenim la interior, acolo unde pasagerii vor regasi un volan nou, instrumentar de bord digital, un ecran central destul de generos pozitionat in partea superioara a plansei de bord si un sistem de infotainment care preia foarte multe dintre functiile butoanelor fizice. Asadar, acestea din urma s-au imputinat, consola centrala si bordul fiind mult mai aerisite decat inainte.

Peugeot 208

Pana acum, reprezentantii producatorului din Hexagon nu au precizat nimic despre vreo motorizare diesel, astfel ca noul 208 ar putea fi comandat numai impreuna cu mai multe versiuni de putere a unitatii pe benzina de 1.2 litri.

Peugeot 208

Pentru amatorii de sisteme de propulsie alternative va exista si o varianta electrica, care are la baza platforma e-CMP a grupului PSA si care imprumuta sistemul proaspatului DS3 Crossback E-Tense. Acesta integreaza un motor electric cu 134 de cai putere si o baterie cu capacitatea de 50 kWh.

Peugeot 208

Peugeot 208

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Peugeot 208
mai multe