Volkswagen se gandeste tot mai serios sa lanseze aceasta masina. Se va bate cu Audi RS3 si Mercedes A45 AMG

Volkswagen se gandeste tot mai serios sa lanseze aceasta masina. Se va bate cu Audi RS3 si Mercedes A45 AMG
  • Volkswagen planuieste lansarea unui Golf R cu 400 CP sub capota
  • Informatia vine chiar de la un oficial al companiei germane
  • Sub capota s-ar putea ascunde un benzinar turbo de doi litri
Distribuie pe Facebook

Chiar daca scandalul Dieselgate i-a adus oficial sfarsitul, o versiune de productie a conceptului Golf R400 pare sa se afle in continuare in carti.

Iti mai aduci aminte de Golf R400, conceptul prezentat de Volkswagen cu ocazia Salonului Auto de la Beijing din 2014? Echipat cu un propulsor turbo de doi litri si 400 de cai putere, prototipul companiei germane ar fi putut deveni cel mai rapid model de clasa compacta al planetei, dar si un adversar de temut pentru Audi RS3 & Mercedes A45 AMG.

Din pacate, scandalul Dieselgate a lovit si in planurile de lansare a unei variante de productie pentru hot-hatch-ul capabil sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 3.9 secunde.

Vestea buna este ca Volkswagen nu pare sa fi renuntat (inca) la ideea unui Golf R cu 400 de cai putere sub capota. Ba dimpotriva: intr-o declaratie data publicatiei Auto Express, seful departamentului de marketing si vanzari - Jurgen Stackman, pe numele lui, a lasat sa se inteleaga ca un astfel de automobil ar putea deveni realitate intr-o buna zi.

"Gama R devine extrema. Rolul acesteia este sa poate depasi rationalul. Nimeni nu are nevoie de o compacta cu 400 CP, dar exista loc pentru un astfel de model? Cu siguranta, iar acesta este teritoriul diviziei R".

Asemeni conceptului R400, viitoarea versiunea de 400 de cai putere a germanului Volkswagen Golf R va gazdui in compartimentul motor o unitate turbo cu capacitatea cilindrica de doi litri. Si de-aceasta data pachetul tehnic va fi completat de celebra cutie automata cu dublu ambreiaj DSG, care va lucra alaturi de tractiunea integrala 4Motion.

Ramane insa de vazut daca noua compacta a companiei din Wolfsburg se va baza si pe o mana de ajutor venita din partea vreunui motor electric ori inginerii vor merge pe o configuratie traditionala, exclusiv pe benzina.

Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept

Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept

Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Salonul Auto de la Beijing 2014: VW Golf R400 Concept
mai multe