Volvo S60 Cross Country da nastere unui nou trend: SUV-ul Sedan

Volvo S60 Cross Country da nastere unui nou trend: SUV-ul Sedan
  • Volvo prezinta la Detroit noul S60 Cross Country
  • SUV-ul Sedan are o garda la sol cu 65 mm mai mare
  • Gama de motorizari include trei unitati diferite
Distribuie pe Facebook

Sau, intr-o alta ordine de idei, companiile din industria auto continua sa lanseze produse pentru nonconformisti. Sau sa le spunem hipsteri?

Daca tot vor face saptamana viitoare o scurta incursiune pana la Detroit, suedezii de la Volvo si-au pus in gand sa socheze vizitatorii Salonului Auto International Nord-American. Altfel nu ne explicam de unde si pana unde ideea lansarii unui... SUV Sedan.

Asadar, desi arata ca o simpla gluma creata cu ajutorul Photoshop-ului, noul S60 Cross Country este cat se poate de real. Ciudatul automobil are la baza - dupa cum o sugereaza si denumirea sa, de altfel - modelul S60, principala diferenta fiind data de garda la sol mai mare cu pana la 65 de milimetri.

Volvo S60 Cross CountryVolvo S60 Cross Country

Ironia sortii face ca nu toate versiunile de motorizare se vor bucura de un sistem de tractiune integrala, asa cum gasim noi ca ar fi normal, varianta 2.0 turbodiesel de 190 de cai putere venind la pachet, de exemplu, cu un sistem de tractiune... fata.

Daca totusi tii neparat sa te bucuri din plin de avantajul garzii la sol uriase, respectiv anvelopelor cu profil marit, atunci afla ca tehnologia AWD este disponibila exclusiv in cazul exemplarelor Volvo S60 Cross Country dotate cu o unitate T5 de 254 CP sau un 2.4 diesel de 180 cai putere.

Pentru cei interesati sa experimenteze pe propria piele probabil primul SUV Sedan al industriei auto, ciudatul automobil al constructorului suedez va putea fi achizitionat incepand cu vara acestui an. Din pacate, modul in care va arata lista preturilor de pornire ramane pentru moment un mare mister.

Drept urmare, singurul lucru care ne mai ramane cu privire la noul Volvo S60 Cross Country este sa-l admiram... in toate splendoarea sa si sa incercam sa-i gasim un rost. Oare cum se va pozitiona fata de BMW-ul X6 si Mercedes-ul GLE Coupe?

Volvo S60 Cross Country

Volvo S60 Cross Country

Volvo S60 Cross Country

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Volvo S60 Cross Country
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Ianuarie 2015