Volvo se pregateste sa lanseze noile XC40 si XC60 in urmatoarele 12 luni

Volvo se pregateste sa lanseze noile XC40 si XC60 in urmatoarele 12 luni
  • Volvo va lansa doua noi modele in 2017
  • Noul XC40 va fi primul SUV compact dezvoltat de suedezi
  • A doua generatie a lui XC60 va fi lansata in toamna lui 2017
Distribuie pe Facebook

Dupa reinnoirea gamei de modele din familia 90, suedezii de la Volvo planuiesc sa lanseze noile XC40 si XC60 in cursul acestui an. Acestea vor duce mai departe limbajul de design prezentat de brandul suedez si vor asigura cresterea vanzarilor in urmatorii ani.

In ultimele 18 luni, fanii marcii suedeze au facut cunostinta cu noile XC90, S90, V90 si V90 Cross Country, iar potrivit celor mai recente informatii, urmeaza un 2017 la fel de aglomerat pentru constructorul de automobile.

Volvo 40.1 si XC60

Gama Volvo se va imbogati anul acesta cu alte doua modele, reprezentate de SUV-ul complet nou XC40, dar si de noua generatie a lui XC60. Acestea nu numai ca se vor asigura ca vanzarile suedezilor vor creste in continuare, dar vor si duce mai departe noul limbaj de design, prezentat de constructorul scandinav cu ceva timp in urma.

Volvo 40.1 si XC60

Astfel, noul XC40 va reprezenta primul SUV compact dezvoltat de Volvo, si se va lupta pe piata cu BMW-ul X1, Mercedes GLA sau Audi Q3. Design-ul va fi inspirat de conceptul 40.1, prezentat la mijlocul anului trecut, iar modelul va fi primul care va beneficia de noua familie de motoare derivate din actualele Drive-E de 2.0 litri.

Gama de propulsoare va fi compusa din agregate de 1.5 litri cu trei cilindri, care vor putea fi comandate cu puteri care in versiunile pe benzina vor urca pana la 180 de cai putere. Noul Volvo XC40 va debuta in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, iar la doi ani de la acest moment, va fi lansata si o versiune full-electrica.

Volvo 40.1 si XC60

In ceea ce-l priveste pe fratele sau mai mare, noua generatie a SUV-ului XC60 va veni spre finalul lui 2017 cu majoritatea elementelor de confort, de siguranta si tehnologice, pe care le regasim pe modelul XC90.

Volvo 40.1 si XC60

Cu alte cuvinte, acesta va fi un model la scara a celui mai mare SUV din gama Volvo, si va avea un design familiar, caracterizat de aceleasi blocuri optice frontale cu care ne-am obisnuit pana acum. Punctul de maxima importanta a interiorului il va reprezenta acelasi display multimedia pe care il regasim pe modelele din gama 90.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volvo 40.1 si XC60
mai multe