VW Polo si Golf cu motoare pe gaz natural comprimat primesc imbunatiri: mai multi km cu mai putina benzina

VW Polo si Golf cu motoare pe gaz natural comprimat primesc imbunatiri: mai multi km cu mai putina benzina
  • Polo si Golf TGI primesc imbunatatiri
  • Polo are acum trei rezervoare de gaz natural comprimat
  • Golf primeste o motorizare de 1.5 litri TSI
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a imbunatatit versiunile cu motoare pe gaz natural comprimat (CNG) ale modelelor Polo si Golf. Subcompacta a primit un rezervor de gaz in plus, astfel ca a crescut autonomia.

Daca vrei o masina care sa nu consume mult dar nu esti fanul motorizarilor hibride sau a unitatilor full electrice, atunci un propulsor pe benzina care functioneaza si pe gaz natural comprimat este cel mai bun compromis. Ai avantajul unui consum mic, specific propulsoarelor diesel, dar fara dezavantajele acestui tip de motor.

Grupul VAG are in gama cateva modele care s-ar incadra in aceasta categorie, cum ar fi Seat Arona TGI, Skoda Octavia G-TEC, Polo TGI sau Golf TGI, sa numim doar cateva. In plus, ultimele doua tocmai au primit cateva imbunatatiri.

Volkswagen a dotat modelul Polo TGI, care ascunde sub capota un propulsor de 1.0 litru pe benzina cu 90 de cai putere, cu un al treilea rezervor de gaz natural comprimat. Acesta are o capacitate de 16.5 litri, iar in total vorbim despre 91.5 litri. Asta inseamna ca modelul german poate parcurge acum 368 de kilometri numai pe gaz, potrivit noului ciclu WLTP.

Cat despre fratele mai mare, si anume Golf TGI, acesta a primit un nou propulsor de benzina de 1.5 litri TSI care foloseste 3.5 - 3.6 kilograme de gaz natural comprimat la fiecare suta de kilometri. Unitatea dezvolta 130 de cai putere si foloseste o turbina cu geometrie variabila care impinge mai mult aer in cilindri si imbunatateste acceleratia la turatii mici.

Autonomia acestui model a crescut si ea cu 80 de kilometri, in timp ce nivelul emisiilor de CO2 a scazut la 95 de grame/ kilometru.

Distribuie pe Facebook
mai multe