1400 CP si 450 km/h: Koenigsegg 'coace' cea mai puternica si mai rapida masina din lume!

1400 CP si 450 km/h: Koenigsegg 'coace' cea mai puternica si mai rapida masina din lume!
  • Koenigsegg pregateste cea mai puternica si mai rapida masina din lume
  • Modelul va ascunde sub capota 1.400 CP si va cantari numai 1.400 kg
  • Viteza maxima va fi mai mare sau egala cu 450 de kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Pana la 1.400 cai putere, numai 1.400 kilograme si o viteza maxima teoretica de peste 450 kilometri pe ora. Este oficial: Suedezii de la Koenigsegg pregatesc cea mai puternica si mai rapida masina din lume!

Botezat One:1, automobilul in cauza reprezinta visul lui Christian von Koenigsegg de a construi o masina care sa livreze raportul putere / masa suprem, de 1 cal putere per kilogram. Este adevarat, poate ca unele companii din industria auto au reusit deja aceasta performanta, insa suedezul duce mai departe aceasta provocare si viseaza la un raport de 1 cal putere per kilogram in conditiile in care greutatea luata in discutie ii va include si pe sofer, respectiv toate fluidele necesare - inclusiv carburantul!

In cazul in care Christian va reusi sa o scoata la capat, atunci viitorul Koenigsegg One:1 are mai toate sansele sa devina nu doar cel mai puternic, ci si cel mai rapid automobil de productie din lume. Astfel, avand la dispozitie undeva in jurul a 1.400 cai putere si cantarind nici mai mult, nici mai putin de 1.400 de kilograme, extremul supercar suedez va fi capabil, cel putin in teorie, sa atinga o viteza maxima mai mare sau egala cu 450 de kilometri pe ora! Ca o scurta comparatie, Bugatti-ul Veyron Super Sport - care este actualmente cea mai rapida masina de serie a planetei, a reusit sa accelereze in urma cu aproximativ trei ani pana la impresionanta viteza de 431.072 kilometri pe ora!

Dar viteza maxima nu va fi singurul capitol la care viitorul Koenigsegg One:1 urmeaza sa exceleze. Nu, conform acelorasi calcule facute de constructorul suedez, extremul sau supercar va stabili noi recorduri mondiale si la nivel de acceleratie - in special pentru intervalele 0 - 200 km/h, 0 - 300 km/h, respectiv 0 - 400 km/h. Mai exact, conform lui Christian, mult anticipatul Koenigsegg One:1 va avea nevoie, de exemplu, de aproximativ 20 de secunde pentru a accelera de la 0 la 400 kilometri pe ora! Ca o scurta comparatie, acelasi Bugatti Veyron Super Sport necesita pana la 45 de secunde pentru a reusi aceeasi performanta.

Informatiile se opresc aici pentru moment insa, in cazul in care spusele lui Christian vor deveni realitate, atunci viitorul Koenigsegg One:1 va deveni de departe cea mai impresionanta masina de serie din intreaga istorie a industriei auto - cel putin atunci cand va veni vorba de performante. Un prototip al extremei masinarii ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul acestui an, in timp ce productia - in cazul in care se va realiza, va fi limitata la numai sase exemplare.

Distribuie pe Facebook
mai multe