680 de romani conduc masini care costa peste 200.000 Euro fiecare

680 de romani conduc masini care costa peste 200.000 Euro fiecare
Printul asfaltului, Costelus Casuneanu ramane in continuare pe primul loc in topul posesorilor celor mai scumpe masini care circula pe strazile din Romania. Costelus Casuneanu, care are cea mai rapida masina din tara, se plange ca e depasit de Dacii Logan. Daca primul loc este ocupat de masina care costa peste 1 milion de Euro, locul 2 si 3 este ocupat de masini care costa "numai" 600.000 Euro.
Distribuie pe Facebook
Masinile de lux reprezinta 6% din piata totala a autoturismelor din Romania. Costelus Casuneanu, care are cea mai rapida masina din tara, se plange ca e depasit de Dacii Logan.
Automobilele de lux reprezinta sase la suta din toate automobilele inmatriculate in Romania. Dintre acestea, 680 sunt automobile care costa peste 200.000 de euro, conform publicatiei Ziarul Financiar.
Cea mai scumpa masina din tara este si cea mai scumpa din lume (exceptand piesele de colectie) si anume un Bugatti Veyron in valoare de 1.6 milioane de euro.
Automobilul ii apartine lui Costelus Casuneanu, fiul lui Costel Casuneanu, supranumit si "Regele asfaltului".
Masina este echipata cu un motor W16 de 8,0 litri. Propulsorul dezvolta 1.001 CP, iar viteza maxima ajunge la 407 km/h. Automobilul poate ajunge la 100 km/h in doar 2,5 secunde, iar viteza de 200 km/h este atinsa in 7,3 secunde.

Cornel Penescu, finantatorul echipei de fotbal din Pitesti si prosper om de afaceri, a avut cea de-a doua masina din top, si anume un Maybach 62 S, in valoare de 650.000 de euro.

La momentul achizitiei, Penescu anuntase ca si-a cumparat acest model tocmai pentru a-i face in ciuda rivalului Gigi Becali, si el posesor de Maybach.

Automobilul dispune de un propulsor de 6,0 litri care dezvolta 612 CP. Masina poate atinge viteza de 100 km/h in 5,2 secunde, iar pentru a atinge 200 km/h, ii trebuie 10,2 secunde.
Ultimul loc pe podium este ocupat de Irinel Columbeanu, posesorul unui Rolls-Royce Phantom EWB de 600.000 de euro. Accentul in cazul acestui automobil cade pe habitaclul extrem de luxos, la care s-au adaugat si dotarile speciale cerute de omul de afaceri: geam mobil si perdele care sa separe pasagerii de sofer, becuri in forma de stele, compartiment marit pentru pasageri etc.
Columbeanu poseda si un Bentley de 220.000 de euro, care a suferit la randul sau multe imbunatatiri. Scaunul pentru bebelus, in valoare de 1000 de euro, a fost luat pe comanda. In plus, motorul a fost imbunatatit, ajungand la 650 CP, viteza maxima este de 335 km/h, tractiunea este pe 4 roti. In plus, automobilul are o instalatie speciala de inchis si deschis portbagajul, inaltimea masinii este reglabila pe doua niveluri, iar amortizoarele au patru moduri de functionare.
Costelus Casuneanu: "Sunt depasit si lasat in nori de praf de Logan"

Intr-o scrisoare deschisa adresata presei centrale, Costelus Casuneanu, posesorul celei mai scumpe masini din Romania, vorbea si el de neajunsurile pe care un automobil de lux le poate aduce, povestind cum, atunci cand conduce regulamentar, bolidul sau Bugatti Veyron este deseori depasit de Dacii Logan. "Imi cer scuze ca detin o masina la care multi ravnesc. Dumneavoastra probabil, chiar daca v-ati fi permis, cu siguranta nu v-ati fi indeplinit visul, pentru a nu starni mania si invidia presei. Ar fi trebuit s-o refuz, primita fiind cadou de la parintii mei, drept rasplata pentru copilaria in care a trebuit sa le suplinesc absenta in educatia fratelui mai mic, tocmai pentru a nu ajunge ca mine, sa-i spuna bonei "mama". Si tot eu sunt cel care gresesc, presupun, cand adesea, conducand regulamentar, sunt depasit si lasat in nori de praf de Logan. Inteleg, acesti conducatori auto ne reprezinta tara si pe ei nu ii puteti judeca", scrisese Costelus Casuneanu, anul trecut.

Evolutia marcilor de automobile in ultimii 20 de ani

Conform cotidianului Ziarul Financiar, Bentley este marca de lux cea mai bine vanduta in Romania, cu 190 de bucati vandute in 2009 si 200 in 2010. Urmeaza Maserati cu 180 de bucati vandute anul trecut si 183 anul acesta, pe locul trei fiind Ferrari cu 101 bucati vandute anul trecut si 124 anul acesta. In top urmeaza Aston Martin - 62 de bucati vandute anul acesta, Rolls Royce cu 57 de unitati, Lamborghini - 43 de unitati, Maybach - 15 unitati si Bugatti - 2 unitati. Cat priveste restul pietei auto, una din trei masini detinute de romani este un model Dacia si una din zece este un Volkswagen, potrivit statisticilor Ministerului de Interne, obtinute de Ziarul Financiar.

Situatia a evoluat mult in ultimii 20 de ani, in prima parte a anilor '90 aproape noua din zece masini din Romania fiind Dacia la Mioveni sau Oltcit.

Sursa: gandul.info


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Noiembrie 2010