7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani

7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani
  • Astazi va prezentam 7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani
  • Prima pozitie a topului este ocupata pe meritata de Lambo Miura
  • Ferrari LaFerrari si Alfa Romeo Spider completeaza podiumul
Distribuie pe Facebook

Cine nu crede ca o masina poate sa starneasca mai multe suspine decat o femeie nu are nimic de-a face cu pasiunea pentru automobile.

In tot noianul de modele care au invadat piata auto in ultimele cinci decenii, cateva bijuterii si-au pus amprenta pe sufletele soferilor pasionati. Iata un top al masinilor sexy din ultimii 50 de ani!

1. Lamborghini Miura

7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani

Momentul in care prototipul P400 a dat ochii cu lumea de afara ar trebui gravat in cartile de istorie auto, pentru ca Miura (1966 - 1973) a marcat debutul eternei rivalitati dintre cele doua forte ale segmentului sport din industria auto: Ferrari si Lamborghini.

Legenda spune ca echipa de ingineri a lucrat in timpul liber la Miura, ca urmare a refuzului initial al lui Ferruccio Lamborghini de a axa productia de masini pe modele sport. Automobilul a fost un succes mondial, iar printre detinatorii care au apreciat puterea masinii s-a numarat si Frank Sinatra.

2. Ferrari LaFerrari

7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani

Pe langa alte capodopere cu forme line, care au incantat ochii a generatii intregi de soferi, Ferrari si-a permis in 2013 si o digresiune stilistica prin adoptatea unei infatisari mai feroce a modelului LaFerrari.

Numele nu este chiar cel mai inspirat, insa forma caroseriei are sex-appeal chiar si sub masca agresivitatii afisate de masina cu aproape 1.000 CP sub capota.

3. Alfa Romeo Spider

7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani

Printre cele mai longevive masini sport din istorie, Alfa Romeo Spider numara nu mai putin de 27 de ani de productie neintrerupta. Decapotabila italiana a fost conceput de legendarul Pininfarina.

A purtat numele de Duetto in Italia si a fost recunoscut in restul tarilor si ca Giulia Spider. A fost produs in patru serii distincte pana in aprilie 1993, fara a-si pierde din atractia exercitata asupra soferilor impatimiti.

4. Morgan Aero 8

7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani

Look clasic si frumusete impecabila, accentuata de formele curbate ale aripilor care acopera rotile. Sunt doar cateva dintre detaliile care fac din Morgan Aero 8 una dintre cele mai sexy masini produse in ultimele decenii.

Daca luam in calcul faptul ca Morgan Motor nu a mai produs niciun automobil din anii '50 si pana in 2001, Aero 8 devine si mai atractiv. Stilul retro al design-ului este doar o aparenta demna sa ascunda puterea generata de motorul V8 de sub capota.

5. BMW Z8

7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani

Decapotabila sport Z8 de la BMW si-a facut intrarea in scena cu aparitia in filmul Bond "The World is Not Enough" din 1999 si a starnit rapid pasiuni mai mari decat fetele agatate de bratul celui mai cunoscut spion britanic. Din nefericire pentru cei care au dorit sa se bucure din plin de farmecul si puterea unui exemplar, productia modelului a luat sfarsit in 2003, producatorul german dorind sa mentina o serie limitata la doar 5.703 unitati.

3.160 dintre acestea au fost date ca painea calda in intreaga Europa, iar 2.543 au impanzit soselele americane. Roadster-ul BMW este fratele geaman al concept car-ului Z07 prezentat in 1997, la Salonul Auto de la Tokyo, ca un omagiu adus modelului 507 din anii '50. Succesul inregistrat de Z07 a dus la aparitia seriei limitate Z8.

6. Aston Martin One-77

7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani

Aston Martin-ul One-77 poate fi fara grija inscris printre cele mai incantatoare aparitii iesite vreodata pe portile fabricii din Warwickshire, Marea Britanie.

Masina a beneficiat de prezentari partiale de-a lungul anului 2008, pentru a-si face debutul in intreaga ei splendoare in primavara lui 2009, pe podiumul Salonului Auto de la Geneva. Doar 77 de exemplare au fost produse, iar pretul uneia a fost de 1,150 milioane lire sterline.

7. Chevrolet Corvette Stingray

7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani

De peste 50 de ani poarta povara titlului de "Masina americana a tuturor timpurilor", iar Corvette Stingray (1963) nu da semne ca are de gand sa abandoneze coroana in mainile vreunui challenger de ultima ora.

Aceasta si prin simplul fapt ca modelul a ajuns la a VII-a generatie fara sa isi piarda din farmec. Versiunea din 1963 este de fapt a doua generatie a popularului automobil Chevrolet, insa este atat de diferita de predecesoarea sa in design, aerodimamica, manevrabilitate si stabilitate, incat se poate spune ca sunt doua masini complet diferite.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze 7 cele mai sexy masini ale ultimilor 50 de ani
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Decembrie 2014