7 masini definitorii pentru stilul britanic

7 masini definitorii pentru stilul britanic
Cand vine vorba de insulari, doua caracteristici par sa ii defineasca pe localnicii din Regatul Unit: se vor cu totii lorzi si nu se dau in laturi de la excentricitati. Culmea este ca trasaturile s-au transmis treptat si la automobilele lor. Iata o colectie de 7 masini care ar putea fi considerate reprezentative pentru stilul britanic!
Distribuie pe Facebook

1. Aston Martin DB5

7 masini definitorii pentru stilul britanic

Nu ai ce-i face, Aston Martin DB5 este vedeta in toata regula si gata! Doua aparitii bifate in filmele cu James Bond au consolidat statutul de star al masinii sport.

Designul are un aer la fel de lejer ca si costumul unui lord plecat la vanatoare, iar autoturismul britanic isi poarta cu nonsalanta caroseria usoara din aluminiu. Nepretuit in ochii colectionarilor ramane motorul cu sase cilindri, realizat manual si capabil sa produca o putere de 280 CP.

2. Jaguar E-Type 3.8

7 masini definitorii pentru stilul britanic

Este cazul sa repetam: acesta este automobilul despre care Enzo Ferrari a afirmat ca este cea mai frumoasa masina facuta vreodata. Bine, ca sa fim sinceri, a spus-o chiar in 1959, cand a dat ochii cu prototipul Jaguar E si de atunci cateva creatii de top au mai iesit si de portile fabricii de la Maranello.

Insa pentru britanici, Jaguarul E-Type este o masina sport emblematica. Forma aerodinamica extraordinara este complertata de un puternic motor in sase cilindri si un sistem de suspensii preluat de la versiunea de curse a predecesorului D-Type.

3. Austin Healey 3000 MKIII

7 masini definitorii pentru stilul britanic

Este emblema masinilor sport pentru mase, fiind si una dintre cele mai apreciate masini de dupa al doilea Razboi Mondial. Este creatia unuia dintre faimosii ingineri si piloti de curse din Marea Britanie, Donald Healey.

Dupa ce a fost introdusa pe piata americana a scos industria britanica auto din ghearele falimentului. A fost un automobil atat de popular, incat prima masina accesorizata in setul de jucarii Barbie a fost un Healey 3000.

4. Lotus Seven

7 masini definitorii pentru stilul britanic

Roadster-ul britanic Lotus Seven pare sa fi fost creat pe principiul "Simplu, usor si eficient", iar longevitatea masinii pare sa demonstreze ca cele trei caracteristici se bucura de succes si in ziua de astazi.

A aparut in 1957 si a fost produs sub sigla Lotus pana in 1972. Din 1973 si pana in prezent este produs de cumparatorul licentei Caterham Cars, sub denumirea de Caterham Seven.

5. Morgan 3 Wheeler

7 masini definitorii pentru stilul britanic

In 1909, Harry Morgan punea bazele companiei Morgan, lansand pe piata triciclul motorizat Cyclecar. 102 ani mai tarziu, nepotul sau Charles Morgan nu s-a putut abtine sa nu revina in piata cu un model la fel de original: Morgan 3 Wheeler.

Oricat de amuzant ti s-ar parea, triciclul britanic accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4,5 secunde si este capabil sa atinga viteza de 185 km/h.

6. Rolls Royce Phantom VI

7 masini definitorii pentru stilul britanic

Rolls-ul Phantom VI este o aparitie cu adevarat fantomatica in lumea masinilor de lux. Masina este la fel de apreciata ca bijuteriile Coroanei britanice si la fel de scumpa la vedere. Phantom VI a fost mentinuta in productie intre 1968 si 1990 dar, chiar si asa, pe intregul glob nu vei gasi mai mult de 374 de exemplare.

Pentru perioada respectiva era o combinatie de lux, exclusivitate si putere intr-o forma rafinata. Aspectul elegant era completat la interior de tapiteria din piele lucrata intr-unul din ateliere renumitei firme Mulliner Park Ward. Limuzina este dotata cu un motor V8 de 6,2 litri care produce 280 CP. In ciuda designului conservator, ramane o masina etalon pentru industria auto din insula.

7. McLaren P1

7 masini definitorii pentru stilul britanic

Chiar si in zilele noastre, excentricitatile sunt pe taram natal in Anglia. O demonstreaza cu prisosinta modelul P1 scos de McLaren in 2013. Este o adevarata super-masina propulsata de sistemul hibrid benzina+electric.

"Bestia" are nu mai putin de 903 CP, 176 CP fiind generati de motorul electric, restul cazand in sarcina unui clasic V8 bi-turbo de 3,8 litri. Productia a fost limitata la doar 375 de exemplare, iar pretul te poate da pe spate: 866.000 de lire sterline. Costisitor, dar cu siguranta pe deplin justificat de aspectul si performantele masinii realizate de una dintre cele mai cunoscute marci din F1.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze 7 masini definitorii pentru stilul britanic
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2015