A fost candva cea mai spectaculoasa masina de pe strazi, insa nimeni nu isi mai aduce astazi aminte de ea

A fost candva cea mai spectaculoasa masina de pe strazi, insa nimeni nu isi mai aduce astazi aminte de ea
  • Saleen a lansat modelul S7 la inceputul anilor 2000
  • Americanii au oferit doua versiuni de performanta
  • Sportiva americana a fost canva cea mai tare din parcare
Distribuie pe Facebook

Probabil prima sportiva americana cu motor central, creatia unei celebre companii din industria tuningului: Saleen S7.

Fondata in urma cu mai bine de trei decenii si jumatate, compania Saleen reprezinta astazi una dintre primele optiuni pentru acele persoane care isi doresc un plus de performanta de la propriul Ford Mustang sau, de ce nu, F-150.

Anterior insa, oferta americanilor cuprindea inclusiv o masina de sine statatoare, o sportiva pur sange cu motorul instalat central si un sistem de tractiune spate in standard, de care nu multi isi mai amintesc in prezent: S7.

Despre vechiul Saleen S7 este vorba, de altfel, si in urmatorul material video, care surprinde perfect calitatile si defectele automobilului capabil sa atinga o viteza maxima de aproape 400 de kilometri pe ora in versiunea de top V8 TT.

Pentru curiosi, exemplarul din cazul de fata are o vechime de peste 15 ani si se vinde cu 425.000 de dolari, suma in schimbul careia cumparatorul va primi un automobil aproape nou, cu putin peste 3.500 de kilometri in bord.

Ce este drept, acest Saleen S7 fabricat in 2003 gazduieste in compartimentul motor un V8 aspirat natural, ceea ce inseamna ca puterea maxima nu depaseste 550 CP - de unde si viteza maxima de "numai" 350 de kilometri pe ora.

Daca mai era nevoie de precizat, sportiva americana se bucura inclusiv de o constructie usoara, din fibra de carbon, de o cutie manuala cu sase trepte de viteza si, nu in ultimul rand, usi verticale pentru un efect vizual de neuitat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 1 Aprilie 2019