A fost candva cea mai tare berlina de la Mercedes. Masina nemtilor era asamblata manual de inginerii Porsche

A fost candva cea mai tare berlina de la Mercedes. Masina nemtilor era asamblata manual de inginerii Porsche
  • Mercedes lansa la inceputul anilor '90 un model pe nume 500E
  • Sedanul in cauza oferea sub capota o unitate V8 de 326 CP
  • Asamblarea se derula la uzina Porsche din Zuffenhausen, Stuttgart
Distribuie pe Facebook

Un motor aspirat cu opt cilindri in V si capacitatea de cinci litri asigura o putere maxima de 326 de cai. Suficient pentru ca viteza de top sa urce pana la... 250 de kilometri pe ora, daca iti vine sa crezi.

Arata ca orice alt W124 construit in perioada 1984 - 1995, insa ascunde sub capota un benzinar aspirat cu opt cilindri in V si 326 cai putere. In plus, este singurul Mercedes asamblat - in mare parte manual - la fabrica Porsche din Zuffenhausen, Stuttgart.

Discutam, evident, despre celebrul 500E, care a fost lansat pe piata la inceputul anilor '90, cu unitatea de cinci litri a modelului SL500 in propriul compartiment motor. Cuplata la o transmisie automata cu patru rapoarte.

La momentul aparitiei sale in showroom-uri, super-sedanul pe care putea scrie Porsche costa o avere. Undeva in jurul a 134.500 de marci germane erau nevoiti sa scoate din buzunare clientii Mercedes-ului supranumit de presa "Lupul in blana de oaie".

Nici astazi nu costa intocmai cat o Dacie. In 2018, celebrul Rowan Atkinson si-a vandut propriul exemplar - cu putin peste 80.000 de kilometri la bord - pentru o suma formata din cinci cifre, in speta 71.300 de lire sterline.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 8 Ianuarie 2020