A fost candva cel mai rapid sedan de pe strazi. Compania producatoare spunea in 2009 ca poate atinge 370 km/h in linie dreapta

A fost candva cel mai rapid sedan de pe strazi. Compania producatoare spunea in 2009 ca poate atinge 370 km/h in linie dreapta
  • A fost candva cel mai rapid sedan de pe strazi
  • Compania producatoare spunea in 2009 ca poate atinge 370 km/h in linie dreapta
Distribuie pe Facebook

Insotit de un motor cu 12 cilindri in V si doua turbine, respectivul model cu patru portiere se lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in numai 3.7 secunde. Printre altele.

Un exclusivist dealer auto din Londra isi intampina vizitatorii - zilele acestea, alaturi de un Mercedes extrem de special si, totodata, de rar, compania britanica in cauza, Hexagon Classics, fiind, mai precis, gazda uneia dintre cele doar zece unitati E-Class transformate de Brabus in E V12. Iesit de pe linia de productie acum circa 15 ani, in 2009, incredibilul vehicul gazduieste, sub capota, o versiune modificata radical - de 6.3 litri, cu 800 de cai putere si 1.420 de Newton-Metri, a propulsorului V12 biturbo de 5.513 centimetri cubi de pe S600.

Brabus E V12 de vanzare

Brabus E V12 de vanzare

Brabus E V12 de vanzare

De la aceeasi varianta de motorizare Mercedes S600 provine si cutia automata cu cinci rapoarte - la randul ei modificata radical, lista atractiilor principale cuprinzand inclusiv un diferential cu alunecare limitata. Astfel, eterna problema a sprintului de la zero la 100 km/h ar trebui sa isi gaseasca rezolvarea in aproximativ 3.7 secunde - fisa cu specificatii de ordin tehnic culminand cu o viteza de top de 370 de kilometri pe ora, un record la momentul premierei mondiale.

Nota de plata a exemplarului asamblat in urma cu 15 ani nu ramane - la momentul actual, decat un mare mister si o necunoscuta de proportii, cu mentiunea ca pretul unui model nou se apropia de suma de 500.000 de euro. Asa se face ca din pachet nu lipsesc, mai mult sau mai putin surprinzator, nici elementele exterioare din fibra de carbon - printre care si capacele aerodinamice pentru rotile de pe puntea spate, detaliile interioare din piele fina, scaunele fata caracterizate de diferite functii de confort, vitezometrul gradat pana la 400 km/h.

Brabus E V12 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Brabus E V12 de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 Februarie 2024