A fost prezentat oficial in urma cu doar cateva momente. Motorul lui in PATRU CILINDRI dezvolta 450 CP!

A fost prezentat oficial in urma cu doar cateva momente. Motorul lui in PATRU CILINDRI dezvolta 450 CP!
  • Noul Saleen S1 a debutat oficial
  • Sportiva americanilor are 450 CP
  • Pretul va porni de la 100.000 $
Distribuie pe Facebook

Arata de parca Ford GT si Porsche 911 Turbo ar fi avut un bastard, insa ce mai conteaza acum? Pana la urma urmei vorbim despre cel mai puternic model in patru cilindri din lume.

Chiar daca a pierdut prima pozitie in topul celor mai potente compacte (de serie) ale planetei, germanul Mercedes A45 AMG ramane in continuare cel mai puternic automobil de serie cu motor in patru cilindri pe care banii il pot cumpara la acest moment.

Situatia s-ar putea schimba insa in perioada imediat urmatoare, compania Saleen prezentand cu ocazia Salonului Auto International ce se desfasoara la Los Angeles in perioada 1 - 10 decembrie prototipul unei sportive cu 450 CP si 474 Nm sub capota.

Saleen 1 - Poze reale

Saleen 1 - Poze reale

Asemeni primului hot-hatch din istoria de exact cinci decenii a diviziei Mercedes-AMG, noul S1 este pus in miscare la randul lui de un benzinar turbo in patru pistoane, cu importanta mentiune ca - in situatia data - capacitatea cilindrica se ridica la 2.5 litri.

Totodata, spre deosebire de germanul A45, sportiva americanilor de la Saleen ofera doua optiuni diferite la nivel de cutie, clientii avand la dispozitie atat o manuala cu sase trepte de viteza, cat si o automata cu... un numar necunoscut de rapoarte.

In plus, asa cum ii sta bine unui automobil de inalta performanta, noul S1 dispune o constructie din aluminiu si carbon, astfel ca greutatea modelului prezentat cu ocazia Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Los Angeles este de doar 1.218 kg.

Saleen 1 - Poze reale

Saleen 1 - Poze reale

Drept urmare, atunci cand vine vorba despre timpi de acceleratie si viteze maxime, sportiva americanilor de la Saleen concureaza cu cele mai mari nume ale industriei: sprintul pana la 96 km/h dureaza 3.5 secunde, distractia continua pana la 289 km/h.

Potrivit informatiilor disponibile la momentul de fata, noul S1 va fi lansat in vara anului viitor, la un pret de pornire de 100.000 dolari; cu toate acestea, oficialii companiei de peste Ocean accepta deja comenzi, pentru care solicita un avans de 1.000 dolari.

Ramane acum de vazut si care va fi numarul celor care se vor aventura sa incerce sportiva americanilor de la Saleen, proiectul respectiv luand nastere in urma unei colaborari cu Jiangsu Saleen Automotive Technology Group si urmand astfel a fi construit in China.

Saleen 1 - Poze reale

Saleen 1 - Poze reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Saleen 1 - Poze reale
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Decembrie 2017