A reusit sa ii lase cu gura cascata. Atinge suta cu 0.3 secunde mai repede decat declara producatorul

A reusit sa ii lase cu gura cascata. Atinge suta cu 0.3 secunde mai repede decat declara producatorul
  • Audi a lansat un nou RS5 in primavara anului trecut
  • Modelul german ofera acum o motorizare V6 bi-turbo
  • Sprintul pana la 100 km/h va dura, teoretic, 3.9 secunde
Distribuie pe Facebook

In timp ce fisa tehnica indica un timp de 3.9 secunde pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h, probele din teren scot la iveala o cu totul alta situatie.

Audi a lansat in primavara anului trecut o noua generatie a sportivei RS5, iar intreaga planeta s-a grabit sa critice decizia producatorului german de a renunta la motorul aspirat cu opt cilindri in V.

In locul acestuia, inginerii companiei din Ingolstadt au instalat o motorizare V6 bi-turbo de 2.9 litri, care ofera o putere maxima identica cu propulsorul pe care il inlocuieste, dar cu 170 Nm mai mult.

O alta diferenta majora intre noul si vechiul Audi RS5 se regaseste la nivelul cutiei de viteze: modelul anuntat in primavara anului trecut renunta la cutie cu dublu ambreiaj pentru o automata traditionala.

Nu sunt insa singurele modificari operate de inginerii producatorului german, generatia cu numarul doi a sportivei din Ingolstadt anuntand inclusiv o greutate mai mica cu 60 kg ca pana acum.

Toate aceste imbunatatiri ii permit astfel noului Audi RS5, prezentat public cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din primavara anului trecut, sa sprinteze pana la 100 km/h in doar 3.9 secunde.

Sau cel putin asa scrie in fisa tehnica publicata de oficialii companiei, masuratorile din lumea reala scotand la iveala o situatie inedita: acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza mai repede de atat.

Mai precis, noua generatie a sportivei germane are nevoie de 3.6 secunde pentru a rezolta ecuatia 0 - 100 km/h, fapt care o transforma intr-un rival pentru supercaruri precum F430 sau Gallardo.

Generatia cu numarul doi a modelului Audi RS5 costa insa mai putin - de la 85.361 euro in Romania, dar in acelasi timp este mai practica, oferind spatiu pentru patru persoane si bagajele lor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 22 Ianuarie 2018