Alege-ti favoritul: BMW i8 sau BMW Seria 8?

Alege-ti favoritul: BMW i8 sau BMW Seria 8?
  • Noul BMW i8 pozeaza alaturi de legendarul BMW Seria 8
  • Intre cele doua modele exista o diferenta de circa 25 ani
  • Ambele reprezinta tot ce au mai bun de oferit germanii
Distribuie pe Facebook

Inca de la bun inceput o sa precizam ca acesta NU este un versus. Nu este o intrecere pentru a desemna cel mai reusit BMW modern si nici macar un concurs de popularitate. Este, in schimb, o scurta dezbatere ce implica doua coupe-uri absolut exceptionale.

Prezentat in premiera mondiala in urma cu aproximativ doua decenii si jumatate, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie 1989, modelul BMW Seria 8 a devenit instant un simbol al lumii auto.

Modul in care super-coupe-ul bavarez reusea sa imbine luxul cu performanta continua sa fascineze si in ziua de astazi, un lucru similar fiind valabil si atunci cand vine vorba despre departamentul vizual.

In ceea ce priveste aspectul tehnic, ei bine... BMW Seria 8 este primul model de serie care a "indraznit" sa puna in aceeasi sentinta motorul V12 si transmisia manuala cu sase rapoarte, dupa cum probabil stiai deja.

BMW i8 vs BMW 850Ci

Lansat la aproximativ 25 de ani distanta, inlocuitorul spiritual al super-coupe-ului bavarez nu mai dispune chiar de o motorizare aspirata cu 12 cilindri in V, noul i8 alegand sa opteze pentru un sistem de propulsie hibrid.

Multumita constructiei ultra-usoare din fibra de carbon, cei 365 de cai putere rezultati in urma combinarii unui motor electric cu un benzinar 1.5 turbo sunt mai mult decat suficienti pentru un 0 - 100 km/h in 4.4 secunde.

Principala atractie a noului BMW i8 o reprezinta insa de departe consumul mediu de carburant, care nu depaseste 2.1 litri la 100 de kilometri - situatie ce se datoreaza, bineinteles, si caroseriei aerodinamic-stilizate.

Puse fata in fata, cele doua super-coupe-uri ale producatorului bavarez ilustreaza perfect schimbarea prin care a trecut industria auto in ultimii aproximativ doua decenii si jumatate. Daca ar fi sa alegi, tu ce ai prefera? Clasicul tandem format din motorul V12 si transmisia manuala cu sase rapoarte sau modernul sistem de propulsie hibrid, mixeaza eficienta si performanta ca nimeni altul?

Sondaj

Care este preferatul tau?

BMW i8 vs BMW 850Ci

BMW i8 vs BMW 850Ci

BMW i8 vs BMW 850Ci

BMW i8 vs BMW 850Ci

BMW i8 vs BMW 850Ci

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze BMW i8 vs BMW 850Ci
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 Aprilie 2015