Altele ca ele nu vor mai exista niciodata. Trei masini care au reusit sa impresioneze o lume intreaga cu motorul lor diesel

Altele ca ele nu vor mai exista niciodata. Trei masini care au reusit sa impresioneze o lume intreaga cu motorul lor diesel
Altele ca ele nu vor mai exista niciodata. Trei masini care au reusit sa impresioneze o lume intreaga cu motorul lor diesel.
Distribuie pe Facebook

Volkswagen Touareg V10 TDI

Una dintre numeroasele nascociri ale stralucitei minti detinute de Ferdinand Piech, unicul Volkswagen Touareg si, totodata, SUV din istorie echipat cu un motor in zece cilindri, pe motorina, ar putea fi considerat, cu usurinta, pionierul concursurilor de tractat avioane, un Volkswagen Touareg V10 TDI deschizand in 2006 acest drum - atunci cand a tras dupa el un Boeing 747-200 de 150 de tone.

Din nefericire pentru amatorii genului, Volkswagen nu a pus la treaba si versiunea R50, in cadrul careia motorul cu doua turbine si o capacitate cilindrica de 4.921 de centimetri cubi oferea un total sinonim cu 350 CP si 850 Nm - respectiv un plus de 37 de cai putere si 100 de Newton-Metri comparativ cu varianta standard, astfel ca si sprintului de la zero la 100 km/h, cu pedala de acceleratie la podea, cobora pana la numai 6.7 secunde, de la 7.4 secunde, pe cand viteza de top urca cu aproximativ patru kilometri pe ora, pana la 235 km/h.

BMW M550d xDrive

Prezentat intregii planete acum mai bine de sapte ani si inlocuit - recent, cu un nou model, faimosul BMW G30 este, cel mai probabil, ultimul Seria 5 pe care bavarezii l-au comercializat si intr-o savoare M550d xDrive. Aroma definita de unitatea cu sase cilindri, patru turbine si capacitate de 2.993 de centimetri cubi instalata sub capota, in compartimentul motor - care dezvolta 400 de cai putere si 760 de Newton-Metri.

Astfel, eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora dureaza - cu pedala de acceleratie la podea, numai 4.4 secunde, o alta valoare impresionanta venind sub forma unei viteze de top de 250 de kilometri pe ora, limitata electronic.

Audi Q7 V12 TDI

Oferit intr-un numar limitat de unitati, incredibilul Audi Q7 V12 TDI nu si-a masurat fortele - pana la momentul actual, cu niciun avion, insa specificatiile motorului V12 cu doua turbine si o capacitate cilindrica de 5.934 de centimetri cubi vorbesc de la sine: dotat cu 500 CP si, mai important decat atat, 1.000 Nm, acesta este, pe scurt, The Final Boss in lumea masinilor diesel.

Astfel - cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la zero la 100 de kilometri pe ora nu dureaza decat 5.5 secunde, o performanta incredibila pentru un vehicul de peste 2.600 de kilograme, cu o vechime mai mare de 15 ani, printre caracteristicile demne de enumerat ale primului, dar si ultimului model cu motor V12 TDI facandu-si loc, deloc surprinzator, si o viteza de top de 250 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 1 Aprilie 2024