Altul ca el nu va mai exista niciodata. Bugatti publica un video emotionant cu motorul W16 de pe Chiron

Altul ca el nu va mai exista niciodata. Bugatti publica un video emotionant cu motorul W16 de pe Chiron
  • Altul ca el nu va mai exista vreodata
  • Bugatti publica un video emotionant cu motorul W16 de pe Chiron
Distribuie pe Facebook

Insotit de un sistem de supraalimentare compus din patru turbine - daca mai trebuia cumva mentionat, impresionantul propulsor cu o capacitate de 8.0 litri dezvolta pana la 1.600 CP.

Prezentat publicului larg in urma cu mai bine de 15 ani, primul automobil dezvoltat si lansat de compania Bugatti in era Volkswagen a reusit sa impresioneze o planeta intreaga. In special prin motorizarea de sub capota, modelul Veyron intampinandu-si clientii cu dare de mana alaturi de o unitate cum nu a mai existat si nu va mai fi - din motive lesne de inteles, oferita atata vreme cat omenirea va dainui: un agregat cvadri-turbo cu 16 cilindri, de 7.993 de centimetri cubi si, initial, "doar" 1.001 CP.

Drept urmare - cu pedala de acceleratie la podea, eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora isi gasea rezolvarea intr-un timp nemaiauzit pana la vremea respectiva, numai de 2.5 secunde, nenumarate sprancene ridicand si viteza maxima, de aproximativ 407 kilometri pe ora.

Ulterior, Bugatti a imbunatatit formula impresionantului sau W16, acesta ajungand sa produca 1.200 CP la apogeul masinii vandute sub numele de Veyron. Momentul culminant a costat - oarecum inutil de adaugat, in introducerea gamei Chiron, cand benzinarul de 8.0 litri acompaniat de un sistem de supraalimentare caracterizat, in continuare, de patru turbine s-a laudat tuturor, fara exceptie, mai intai cu 1.500 CP, iar apoi cu 1.600 CP, dupa cum este cazul derivatelor Super Sport, Centodieci etc.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 3 August 2022