Americanii au facut anuntul. Cati cai are VENOM F5, masina care trimite Bugatti la culcare

Americanii au facut anuntul. Cati cai are VENOM F5, masina care trimite Bugatti la culcare
  • Hennessey confirma specificatiile tehnice ale noului Venom F5
  • Motorul V8 twin-turbo dezvolta 1840 de cai putere
  • Mai mult de 1355 Nm disponibili intre 2000 si 8000 rpm
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Hennessey Performance tocmai au confirmat specificatiile tehnice ale noului Venom F5. Cu aceasta ocazie, tunerul a publicat si un clip video in care vorbeste despre motorul V8 de 6.6 litri.

In timp ce Bugatti si Koenigsegg isi impart recordurile de partea asta a oceanului, americanii de la Hennessey lucreaza in liniste la noul Venom F5, un hypercar care, cel putin teoretic, pune la respect orice masina de pe sosea.

Dezvoltarea succesorului lui Venom GT este in toi iar testele vor continua si dupa finalul acestui an. Pentru a mai indulci asteptarea, tunerul texan mai da din cand in cand cateva detalii picante despre acest F5.

De aceasta data a publicat un clip video in care vorbeste pe larg despre motorul V8 twin-turbo de 6.6 litri, un prilej numai bun pentru a confirma specificatiile tehnice. Asadar, Venom F5 va ataca pozitia lui Bugatti Chiron cu 1840 de cai putere (1.354 kw) si 1617 Nm cuplu, din care mai bine de 1.355 Nm disponibili intre 2000 si 8000 de rotatii pe minut.

Asa cum era de asteptat, propulsorul pregatit de Hennessey foloseste componente extrem de usoare si de rezistente. Arborele cotit, pistoanele, bielele, galeria de admisie sau axul cu came sunt numai cateva dintre acestea.

Spargerea barierei celor 300 de mile pe ora, sau 482 km/h, este visul americanilor de la Hennessey iar cei 1840 de cai putere s-ar putea sa-i ajute sa-l indeplineasca.

Momentan, Bugatti Chiron este singura masina de serie care a reusit aceasta performanta atunci cand a atins incredibila viteza de 490.4 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe