Ar fi putut fi inceputul unei noi ere. Volkswagen publica primele fotografii oficiale ale luxosului Phaeton D2, masina la care a renuntat in ultima clipa

Ar fi putut fi inceputul unei noi ere. Volkswagen publica primele fotografii oficiale ale luxosului Phaeton D2, masina la care a renuntat in ultima clipa
  • Ar fi putut fi inceputul unei noi ere
  • Volkswagen publica primele fotografii oficiale ale luxosului Phaeton D2, masina la care a renuntat in ultima clipa
Distribuie pe Facebook

Daca ar fi intrat in productia de serie, limuzina companiei cu sediul in Wolfsburg ar fi concurat impotriva unor nume precum Audi A8, BMW Seria 7. Si - nu in ultimul rand, Mercedes S-Class.

Volkswagen marcheaza 20 de ani de la premiera luxosului autoturism comercializat sub denumirea de Phaeton prin publicarea catorva imagini extrem de interesante - ce au ca subiect principal urmasul acestuia. Anulat in 2016, conform comunicatului dat publicitatii, proiectul cunoscut oficialilor marcii germane drept Phaeton D2 ar fi iesit numaidecat in evidenta prin dimensiunile generoase ale caroseriei insotite de un numar de patru portiere - daca mai trebuia precizat, insa nici multiplele accente cromate, prezente inclusiv la nivelul prizelor de aer frontale, pragurilor laterale, dar si blocurilor optice posterioare, nu ar fi scapat neobservate.

Volkswagen Phaeton D2

Volkswagen Phaeton D2

In cabina, de cealalta parte a portierelor, concurentul trio-ului compus din Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class si-ar fi intampinat clientii si cumparatorii cu dare de mana alaturi de o plansa de bord familiara, insotita de doua display-uri masive. Din peisaj nu ar fi lipsi, mai mult ori mai putin surprinzator, nici volanul cu design in trei spite si comenzi tactile, scaunele individuale - despartite de o consola centrala alungita, pielea fina, ornamentele realizate din lemn masiv etc.

Producatorul din Wolfsburg nu a publicat, din nefericire, niciun fel de informatie ori privire la gama de motorizari, oficialii companiei germane mentionand - in schimb, ca la baza proiectului botezat Phaeton D2 se regaseste arhitectura modulara MLB. In libera traducere, luxosul model ar fi putut gazdui sub capota o larga varietate de unitati pe benzina si motorina - inclusiv un W12 cu o capacitate cilindrica de sase litri, respectiva platforma permitandu-le inginerilor sa opteze, oarecum de asteptat tinand cont ca vorbim despre a doua jumatate a anilor 2010, si pentru instalarea unui sistem de propulsie electrificat, de tip plug-in hybrid.

Volkswagen Phaeton D2

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Volkswagen Phaeton D2
mai multe