ASA arata 'inima' viitorului Mercedes cu motor din Formula 1. GALERIE FOTO

  • Noul Mercedes Project One debuteaza in toamna, la Frankfurt
  • Automobilul german promite un sistem de propulsie din F1
  • Sub capota regasim un V6 turbo si patru motoare electrice
Distribuie pe Facebook

In weekend-ul ce tocmai s-a incheiat, cu ocazia Cursei de 24 de Ore de la Nurburgring, oficialii Mercedes au publicat cateva imagini cu trenul de rulare al viitorului Project One.

Chiar daca nu il vor prezenta in fata publicului larg mai devreme de toamna acestui an, atunci cand Salonul Auto de la Frankfurt isi va deschide larg portile, oficialii companiei Mercedes au tinut sa anunte inca de pe acum cateva detalii cu privire la modelul Project One.

Printre acestea se regaseste si o confirmare a zvonurilor potrivit carora noul autoturism german de inalta performanta va adopta un tren de rulare similar cu cel intalnit pe monopostul pilotat de Lewis Hamilton in sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Formula 1.

De altfel, oficialii Mercedes au tinut sa precizeze ca motorul V6 turbo de 1.6 litri aflat la baza sistemului de propulsie hibrid a primit noi interne, se poate tura pana la 11.000 rotatii per minut si, nu in ultimul rand, va lucra alaturi de doua motoare electrice.

Alte doua motoare electrice vor fi instalate la nivelul puntii fata a noului Project One si ii vor permite autoturismului german de inalta performanta sa parcurge distante infime, ce este drept, de aproximativ 15 kilometri, fara sa consume vreun strop de carburant fosil.

Intr-un final, oficialii Mercedes au mai anuntat si un pachet de baterii care cantareste circa 100 kilograme si ofera de patru ori mai multe celule decat in cazul monopostului pilotat de Lewis Hamilton in sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Formula 1.

Toate aceste componente au ca rezultat o putere maxima de peste 1.000 CP, livrata rotilor de o cutie automata cu opt rapoarte - si, daca mai conteaza, tinuta in fran de un sistem de franare accesorizat cu discuri carbon-ceramice pentru ambele punti, atat cea fata, cat si cea spate.

Noul Project One va fi construit intr-o editie limitata la numai 275 unitati - vandute deja!, oficialii germani venind cu promisiunea ca vor livra absolut toate exemplarele autoturismului de inalta performanta inainte ca anul 2020 sa ajunga la sfarsit.

Mercedes Project One - Poze cu motorul

Mercedes Project One - Poze cu motorul

Mercedes Project One - Poze cu motorul

Mercedes Project One - Poze cu motorul

Mercedes Project One - Poze cu motorul

Mercedes Project One - Poze cu motorul

Mercedes Project One - Poze cu motorul

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes Project One - Poze cu motorul
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 30 Mai 2017