Asteptarea a luat sfarsit. Uite cum arata pe viu masina cu motor de 1.6 litri si 1.000 CP. FOTO

  • Mercedes a publicat toate detaliile noului AMG Project One
  • Automobilul german ofera peste 1000 CP si atinge 350+ km/h
  • Productia totala va fi limitata la numai 275 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Mercedes a prezentat in cursul serii de ieri, in avanpremiera Salonului Auto International de la Frankfurt, noul AMG Project One.

Dupa cum precizam si anterior, impresionantul model de inalta performanta este pus in miscare de o versiune revizuita a sistemului hibrid ce propulseaza monoposturile nemtilor din Formula 1, formata dintr-un V6 turbo de 1.6 litri si nu mai putin de patru motoare electrice.

Potrivit informatiilor facute publice de oficialii companiei din Stuttgart in cursul serii de ieri, benzinarul cu sase cilindri lucreaza la turatii de pana la 11.000 rpm, in timp ce doua dintre unitatile electrice - cele care pun in miscare puntea fata, se pot 'invarti' cu pana la 50.000 rpm.

Mercedes AMG Project One - Poze reale

Mercedes AMG Project One - Poze reale

Un al treilea motor electric a fost instalat la nivelul singurei turbine din dotarea motorului V6 de 1.6 litri si promite sa faca uitata notiunea de 'turbo lag', in timp ce ultima, dar nu cea din urma astfel de unitate ii intampina pe curiosi de la nivelul benzinarului cu sase cilindri.

Intr-un final, mult anticipatul Mercedes AMG Project One se mai poate lauda si cu o transmisie nou-nouta in opt rapoarte, cu un sistem inteligent de tractiune integrala, dar si cu o suspensie de tip push-rod sau un sistem de franare echipat - deloc surprinzator, cu discuri carbon-ceramice.

Toate aceste elemente ii permit impresionantului model de inalta performanta sa dezvolte o putere maxima de peste 1000 CP, sa accelereze de la 0 la 200 km/h in mai putin de sase secunde si, nu in ultimul rand, sa atinga o viteza maxima care depaseste 350 km/h, conform oficialilor nemti.

Din punct de vedere vizual, pachetul exterior se remarca in special prin fantele supradimensionate de la nivelul spoilerelor, prin aripa alungita a plafonului - asemanatoare celor care insotesc prototipurile de categorie 1 de la Le Mans, dar si prin evacuarea tripla din centrul difuzorului posterior.

La interior, noul Mercedes AMG Project One ne duce cu gandul mai degraba la un concept car de ultima generatie decat la un automobil de strada, de vina pentru aceasta situatie fiind plansa de bord minimalista, cu numai doua display-uri de inalta rezolutie si un volan multifunctional cu design F1.

Cu ocazia Salonului Auto International ce urmeaza a-si deschide publicul larg abia peste doua zile, oficialii companiei din Stuttgart au mai confirmat si zvonurile potrivit carora doar 275 de astfel de exemplare vor fi construite in total, fiecare disponibil in schimbul unei sume de 2.27 milioane euro.

Mercedes AMG Project One - Poze reale

Mercedes AMG Project One - Poze reale

Mercedes AMG Project One - Poze reale

Mercedes AMG Project One - Poze reale

Mercedes AMG Project One - Poze reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Mercedes AMG Project One - Poze reale
mai multe